Π. Μοσκοβισί: Δεν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος την Πέμπτη

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔24/01/2017 - 20:29 | Author: Newsroom

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν θα ολοκληρώσουν την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης, αλλά ελπίζουν ότι αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

«Θα δούμε πώς μπορούμε να φθάσουμε σε μία γρήγορη ολοκλήρωση…αλλά είναι προφανές ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει την Πέμπτη», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Δουβλίνο ο Πιερ Μοσκοβισί.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες το απόγευμα της Πέμπτης, με την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας. Οι υπουργοί θα συζητήσουν επίσης την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους μετά και τη χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

«Πρόκειται για μια πολύ καλή απόφαση ύστερα από ανταλλαγές απόψεων και δεσμεύσεις από την ελληνική κυβέρνηση, διότι μόλις η Ελλάδα αναλάβει τις ευθύνες της, τότε εμείς, ως εταίροι της Ελλάδας, πρέπει να αναλάβουμε τις δικές μας», δήλωσε ο Μοσκοβισί.

Loading...
  • europalso

    ideascentral