Ο Ντράγκι πιέζει για περισσότερους πλειστηριασμούς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔29/05/2018 - 18:00 | Author: Newsroom

Εντονη είναι η πίεση που ασκεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην κυβέρνηση όσον αφορά το θέμα των . Συγκεκριμένα, η ΕΚΤ ζητά από την κυβέρνηση την άρση των εμποδίων που σχετίζονται με τη Δικαιοσύνη όσον αφορά τους άγονους πλειστηριασμούς, με στόχο την επίσπευση της διαδικασίας και την αύξηση του αριθμού τους που πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση.

Παράλληλα, ζητά και από τις τράπεζες να προχωρούν με ταχύ ρυθμό σε μαζική πώληση των ακινήτων που βρίσκονται ή θα βρεθούν στην κατοχή τους από τους πλειστηριασμούς.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Realnews, η ηγεσία της ΕΚΤ θεωρεί ότι δεν είναι «εύρυθμος», όπως τον χαρακτηρίζουν, ο τρόπος που διεξάγονται οι πλειστηριασμοί, με αποτέλεσμα να κηρύσσονται άγονοι και προκειμένου να αποφευχθεί αυτό να αγοράζουν οι ίδιες οι τράπεζες τα ακίνητα.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με την ΕΚΤ, εντοπίζεται στο μεγάλο χρονικό διάστημα που θέλει η Δικαιοσύνη για να ορίσει νέα χαμηλότερη τιμή σε όσα ακίνητα δεν πουλήθηκαν, επειδή ο πλειστηριασμός κρίθηκε άγονος.

Σήμερα, σε περίπτωση που ένας πλειστηριασμός κριθεί άγονος, η ελληνική Δικαιοσύνη ορίζει νέα χαμηλότερη τιμή για την επανάληψή του σε 3-5 μήνες.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ζητά από την κυβέρνηση να περιοριστεί ο χρόνος στις 10 ημέρες, όπως ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η σύντμηση του χρόνου από την πλευρά της Δικαιοσύνης θα οδηγήσει στην αύξηση του αριθμού των πλειστηριασμών που διεξάγονται σε μηνιαία βάση, με στόχο να ξεπεράσουν τους 2.000 από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Επίσης, η ΕΚΤ συνεχίζει να ζητά από την κυβέρνηση τη διενέργεια περισσότερων πλειστηριασμών και στην επαρχία, καθώς ο κύριος όγκος τους αφορά σήμερα στην Αττική.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral