Ο νέος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔19/02/2018 - 18:46 | Author: Newsroom

Σήμερα θα επιλέξουμε αντιπρόεδρο για την ΕΚΤ μία πολύ σημαντική απόφαση. Ενημερώθηκα μόλις πως η υποψηφιότητα του Ιρλανδού Κεντρικού Τραπεζίτη αποσύρθηκε οπότε η μόνη υποψηφιότητα για την θέση είναι του κ. Ντε Γκίντος» σημείωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ο Μάριο Σεντένο.

«Η ΕΚΤ είναι εξαιρετικά σημαντική για την Ευρώπη καθώς διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη και μοιραία η σημερινή συνεδρίαση για την επιλογή αντιπροέδρου είναι εξαιρετικά σημαντική για την Ευρώπη» σημείωσε επίσης ο Πρόεδρος του Eurogroup.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο Μάριο Στενένο δήλωσε πως: «οι ελληνικές αρχές κάνουν σπουδαία δουλειά στην εφαρμογή ενός πολύ φιλόδοξου σχεδίου μεταρρυθμίσεων και σήμερα θα ενημερωθούμε για την πορεία του προγράμματος από τους θεσμούς. Έχει ήδη περάσει ένα σημαντικό διάστημα προγραμμάτων πλέον των 8 ετών και πλέον θέλουμε την επιτυχή ολοκλήρωση του συγκεκριμένου προγράμματος κάτι το οποίο θα είναι σαφώς σπουδαία είδηση.

Σημειώνεται πως η Ιρλανδία απέσυρε την υποψηφιότητα του Φίλιπ Λέιν, του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, για την αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κάτι το οποίο ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Πασκάλ Ντόναχιου προσερχόμενος στη συνεδρίαση των ομολόγων του στο Eurogroup.

Loading...
  • europalso

    ideascentral