Μοσκοβισί: Δεν κλείνει η αξιολόγηση στο EuroGroup της Πέμπτης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔24/01/2017 - 13:37 | Author: Newsroom

Το συντομότερο δυνατόν, αλλά σίγουρα όχι στο Eurogroup την Πέμπτη επιδιώκει τη συμφωνία για την αξιολόγηση και το ελληνικό πρόγραμμα η Κομισιόν.

Όπως μεταδίδει το Reuters ο Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στο Δουβλίνο σε δημοσιογράφους τόνισε πως «θα δούμε πως μπορούμε να κινηθούμε σε γρήγορη ολοκλήρωση… αλλά αυτό προφανώς δεν μπορεί να επιτευχθεί την Πέμπτη»,τόνισε.

«Ελπίζουμε ότι μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατόν», συμπλήρωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.

H προσέγγισή μας για την Ελλάδα έχει αποτελέσματα, δήλωσε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Hong Kong Economic Times, αποσπάσματα της οποίας αναρτήθηκαν στο twitter του ESM.

«Δημιουργήσαμε τον ESM, επειδή μπορεί να δίνει πολύ περισσότερα χρήματα από το ΔΝΤ σε χώρες της Ευρωζώνης που είναι σε πρόγραμμα», τόνισε ο Κλάους Ρέγκλινγκ προσθέτοντας:

«Η προσέγγισή μας για την παροχή δανείων διάσωσης έναντι της εφαρμογής οικονομικών μεταρρυθμίσεων είχε πολύ καλά αποτελέσματα στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Κύπρο. Η Ελλάδα είναι μία ειδική περίπτωση και απαιτεί περισσότερο χρόνο, αλλά η προσέγγισή μας έχει αποτελέσματα και σε αυτή».

euro2day

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral