Μητσοτάκης: «Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές σε πολίτες που δεν μας ψήφισαν στο παρελθόν»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔29/01/2017 - 11:11 | Author: Newsroom

Σαφή προειδοποίηση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης απευθύνει προς την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως είναι αναγκαία προϋπόθεση για να εξασφαλίσουμε ότι τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο δεν θα βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με νέο πιστωτικό γεγονός.

Σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως ξαναζούμε μέρες του 2015 και πως αν δεν κλείσει η αξιολόγηση, που όπως λέει, θα έπρεπε να έχει κλείσει από πέρσι το Φεβρουάριο, και δεν εξασφαλίσουμε την προβλεπόμενη χρηματοδότηση, στις αρχές Ιουλίου, το σενάριο του Grexit θα επανέλθει με μαθηματική ακρίβεια. «Για άλλη μια φορά, η Κυβέρνηση, με άγνοια κινδύνου και δίχως συναίσθηση εθνικής ευθύνης, παίζει με τη φωτιά. Η ανικανότητα της Κυβέρνησης δίνει δικαίωμα στις πιο ακραίες φωνές της Ευρώπης να επαναφέρουν την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, ως την ενδεικνυόμενη λύση», αναφέρει.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να συστρατευτούν με τη ΝΔ στη μεγάλη εθνική προσπάθεια επανεκκίνησης της χώρας, επισημαίνοντας πως οι αρχές, οι αξίες και οι βασικοί άξονες του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος είναι σαφείς και – πλέον – γνωστοί. «Από εδώ και πέρα, “όσοι πιστοί προσέλθετε”. Δίχως περιχαρακώσεις και αποκλεισμούς. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές – ιδιαίτερα σε πολίτες που δεν μας ψήφισαν στο παρελθόν. Τους έχουμε ανάγκη στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την επανεκκίνηση της χώρας. Θα συνεργαστούμε με όλους, προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε τη μεταμνημονιακή Ελλάδα. Και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, αλλά και τιμητικό ότι προσέρχονται σε εμάς μαζικά και με ενθουσιασμό νέα μέλη από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Δεσμεύομαι ότι εμείς δεν θα προδώσουμε τις προσδοκίες τους», δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος και τονίζει ότι η πολιτική αλλαγή είναι αίτημα της κοινωνίας που είναι πλέον απέναντι στο λαϊκισμό, το ψέμα και την ανικανότητα της Κυβέρνησης. Μάλιστα σημειώνει ότι στόχος του είναι οι πολίτες, όχι μόνο να καταψηφίζουν την Κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα να δώσουν τη θετική τους ψήφο στη Νέα Δημοκρατία.

Loading...
  • europalso

    ideascentral