Μητσοτάκης: «Είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔30/01/2017 - 08:57 | Author: Newsroom

Το γάντι των εκλογών πέταξε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνοντας διπλά έτοιμος και για τις κάλπες αλλά και για την ανάληψη των ευθυνών διακυβέρνησης της χώρας.

«Είμαστε έτοιμοι. Είμαστε με τους πολλούς. Και οι πολλοί είναι πλέον μαζί μας. Είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Η Ελλάδα θα γίνει ξανά δυνατή και περήφανη. Οι Έλληνες θα σηκώσουν ξανά ψηλά το κεφάλι», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ομιλία που εκφώνησε στη Θεσσαλονίκη.

Απορρίπτοντας, την ίδια ώρα, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη σεναριολογία περί ενδεχόμενης συναινετικής στάσης της Νέας Δημοκρατίας στην ψήφιση των νέων επώδυνων μέτρων που προοιωνίζεται το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα στην κυβερνητική πλειοψηφία να μην τρέφει αυταπάτες αυτού του είδους.

Απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, τον κάλεσε «να μη διανοηθεί να αναζητήσει συνενόχους για τα δικά του λάθη» προσδοκώντας στήριξη της αντιπολίτευσης για την ψήφιση νέων επιπρόσθετων μέτρων και του ζήτησε να προκηρύξει το συντομότερο δυνατό εκλογές «για να μπορέσει η χώρα να ανασάνει».

«Ακούω τις τελευταίες ημέρες να επανέρχονται από κύκλους της κυβέρνησης σενάρια για τη στήριξη νέων μέτρων και από την αντιπολίτευση», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Ας τα ξεχάσει αυτά ο κ. Τσίπρας. Το δίλημμα πλέον είναι ένα: Με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την κοινωνία. Και αυτό πρέπει να απαντηθεί μόνο με εκλογές».

«Υποσχέθηκαν ελπίδα, προκάλεσαν κατάθλιψη»

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε δριμεία κριτική. Υποστήριξε πως «ήταν τα δύο πιο εφιαλτικά χρόνια της μεταπολίτευσης», καθώς «σε όλους τους τομείς η Ελλάδα έκανε βήματα πίσω…».

Επικαλούμενος, εξάλλου, τα ευρήματα της δημοσκόπησης που είδε το φως την Κυριακή από το «Θέμα», παρατήρησε ότι «το 80% των Ελλήνων, σήμερα, πιστεύει ότι τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα πριν από δυο χρόνια…» και σχολίασε: «Υποσχέθηκαν ελπίδα και προκάλεσαν κοινωνική κατάθλιψη. Υποσχέθηκαν αξιοπρέπεια και έκαναν χειρότερη τη ζωή των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Υποσχέθηκαν διαφάνεια και αξιοκρατία και στήνουν νέα διαπλοκή, νέο πελατειακό κράτος…».

«Ποτέ η χώρα δεν έχει ξαναγνωρίσει πιο ανεύθυνη, πιο αδίστακτη και πιο επιζήμια κυβέρνηση…», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος υποστήριξε ότι «συνοψίζοντας τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τρεις λέξεις περιγράφουν τα πάντα: Ψέματα, ανικανότητα, φόροι».

«Αφού δεν μπορεί, να παραιτηθεί»

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, λέγοντας: «Επαναλαμβάνουν διαρκώς τα ίδια λάθη. Καθυστερούν. Χάνουν κεφάλαιο αξιοπιστίας. Διαβάζουν λάθος τους συσχετισμούς. Μας έλεγαν ότι έχουν απομονώσει τους ακραίους και ότι δημιουργούν μια μεγάλη συμμαχία με νέους συσχετισμούς. Και προχθές στο Eurogroup ήταν όλοι απέναντί μας. Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Τα ίδια έκαναν το πρώτο 6μηνο του 2015 που μας κόστισε σχεδόν 90 δισεκατομμύρια και γύρισε πολλά χρόνια πίσω την οικονομία μας. Τα ίδια κάνανε με την πρώτη αξιολόγηση που έκλεισε με ένα χρόνο καθυστέρηση και μας κόστισε το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου, τον “κόφτη” και το Υπερταμείο. Τα ίδια κάνουν και τώρα… Για μια αξιολόγηση που έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και 12 μήνες με λιγότερες απαιτήσεις, σήμερα – ακριβώς λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης – εγείρονται από παντού πρόσθετες απαιτήσεις σε βάρος της χώρας μας… Την ίδια στιγμή κάποιοι ακραίοι κύκλοι επαναφέρουν σενάρια Grexit. Και γι’ αυτό ο κ. Τσίπρας κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία».

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές το συντομότερο δυνατό, τονίζοντας: «Αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον της χώρας ας κάνει στην άκρη. Πάνω από τα δικά του πολιτικά συμφέροντα βρίσκονται τα συμφέροντα της Πατρίδας και του ελληνικού λαού. Αυτός τα έφερε ως εδώ τα πράγματα και αυτός θα πρέπει να τα διαχειριστεί. Η αποτυχία του κ. Τσίπρα, δεν είναι αποτυχία της Ελλάδας. Η Ελλάδα μπορεί καλύτερα και αξίζει καλύτερα. Αφού ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί, ας παραιτηθεί τώρα. Και ας δώσει στους Έλληνες τη δυνατότητα να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Τώρα. Προτού να είναι πολύ αργά».

Loading...
  • europalso

    ideascentral