Αυξάνονται τα χρέη στην Εφορία – Αναγκαστικά μέτρα σε 1,1 εκ. φορολογούμενους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔08/06/2018 - 17:27 | Author: Newsroom

Στα 4,15 δισεκατομμύρια ευρώ «σκαρφάλωσαν» τα καινούργια ληξιπρόθεσμα χρέη προς την το πρώτο τετράμηνο του έτους, με την φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων να έχει συρρικνωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε περισσότεροι από 1,1 εκατομμύριο φορολογούμενοι έχουν υποστεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Μόνο μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου οι οφειλές αυξήθηκαν κατά σχεδόν 600 εκατομμύρια ευρώ. Εάν η ανοδική πορεία συνεχιστεί με αυτόν τον ρυθμό μέσα στο 2018 οι εκκρεμότητες προς την Εφορία θα διογκωθούν κατά 12 δισεκατομμύρια.

Σωρευτικά, τα χρέη προς την Εφορία ξεπερνούν τα 101,5 δισεκατομμύρια ευρώ, αν και εξ αυτών περίπου τα 87 δισεκ. θεωρούνται εισπράξιμα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Υπό το βάρος των υποχρεώσεων, πολλοί πολίτες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν, με συνέπεια να έχουν διαταχθεί κατασχέσεις μισθών, συντάξεων κι άλλα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε σχεδόν 1,12 εκατομμύρια οφειλέτες.

Ο αριθμός των οφειλετών που έχουν υποστεί κατασχέσεις ή δεσμεύσεις έχει αυξηθεί κατά 7.500 πρόσωπα σε σχέση με τον Μάιο.

Οι οφειλέτες στο Δημόσιο ξεπερνούν τα 3,86 εκατομμύρια, αν και ο αριθμός τους έχει μειωθεί κατά περίπου 250 χιλιάδες πρόσωπά από τις αρχές του έτους.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral