Απεργία: Στο μετρό, τον ηλεκτρικό και τρένα Τετάρτη 6/7

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔05/07/2016 - 22:47 | Author: Newsroom

Απεργία: μετρό, ηλεκτρικός τρένα Τετάρτη 6/7

Ακινητοποιημένα θα είναι την Τετάρτη 6 Ιουλίου, εκτός απο τα τρένα, τον προαστιακό σιδηρόδρομο και το μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν τα σωματεία των εργαζομένων τους.

Οι εργαζόμενοι του τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι της 2 το μεσημέρι.

Την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς θα πραγματοποιήσουν στις 8:00, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΤΑΙΠΕΔ, αντιδρώντας στο «καταστροφικό ξεπούλημα των συγκοινωνιών».

«Το καταστροφικό ξεπούλημα των υποδομών συνεχίζεται. Μετά το λιμάνι του Πειραιά, τα περιφερειακά αεροδρόμια και το «Ελληνικό», βρίσκονται στο στόχαστρο οι συγκοινωνίες, με αρχή την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ). Το σχέδιο είναι ήδη γνωστό και προδιαγεγραμμένο. Οι αστικές συγκοινωνίες θα είναι η επόμενη δραστηριότητα, που μεθοδεύεται να παραδοθεί στα αδηφάγα ιδιωτικά, κερδοσκοπικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες αυτών των επιλογών για τον ελληνικό λαό. Αδιαφορώντας για τα ακριβά ναύλα και την ανασφάλεια των ιδιωτικών μεταφορικών μέσων», επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς τονίζουν πως «δεν θα περάσουν τα καταστροφικά σχέδια, ο αγώνας θα συνεχιστεί, γιατί οι δημόσιες συγκοινωνιες είναι υπόθεση που μας αφορά όλους»

Loading...
  • europalso

    ideascentral