Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔12/09/2016 - 09:03 | Author: Newsroom

Την πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του 2017 για τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και αξία ακίνητης περιουσίας προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ με τις οποίες προκύπτει ότι η αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με νέο φόρο θα γίνει μέσα στην επόμενη διετία.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει ότι θα έχουν απαλλαγή 100% έναντι της σημερινής έκπτωσης 50% τα νοικοκυριά που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια εφόσον συντρέχουν σωρευτικά τα εξής:

– Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους να μην είναι πάνω από 9.000 ευρώ. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τον/τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.

– Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων να μην είναι πάνω από 150 τ.μ.

– Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας να μην ξεπερνάει το ποσό των 85.000 ευρώ για τον άγαμο, των 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και τον ή τη σύζυγό του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και των 200.000 ευρώ για τον έγγαμο, τον ή τη σύζυγό του και τα εξαρτώμενα τέκνα τους ή την μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Επισημαίνεται ότι με βάση το σημερινό καθεστώς χορηγείται, σύμφωνα με το Έθνος, έκπτωση 100% σε τρίτεκνους, πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία από 80% και πάνω εφόσον το οικογενειακό τους εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν είναι πάνω από 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος και το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων δεν είναι πάνω από 150 τ.μ.

enikonomia

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral