Αναδρομικά αστυνομικών -Πότε θα καταβληθούν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔23/02/2018 - 12:19 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Οι αποδοχές από την 01.01.2017 των θα καταβληθούν με τη μισθοδοσία μηνός Μαρτίου. Οι αποδοχές καταβάλλονται εφαπαξ και αναγράφονται στα αναλυτικά σημειώματα αποδοχών στη στήλη «Αποδοχές – Αναδρομικά».

Ειδικότερα η υπ’ αριθμ. 1029/18/369384 διευκρινιστική διαταγή που εκδόθηκε μετά απο συνάντηση που είχε η ΠΟΑΣΥ με τον Προϊστάμενο του Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής Υποστράτηγο κ. Παναγιώτη ΝΤΖΙΟΒΑΡΑ, αναφέρεται στις αναδρομικές αποδοχές απο την 01.01.2017 αλλά και στις οφειλόμενες εισφορές απο τα ταμεία προς τους ασφαλισμένους αστυνομικούς, σύμφωνα με το onealert.gr.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την διαταγή:

«Με τη μισθοδοσία μηνός Μαρτίου καταβάλλονται οι αναδρομικές αποδοχές απο την 01.01.2017 (ημερομηνία έναρξης ισχύος του Ν.4472/2017) στους δικαιούχους. Οι προαναφερθείσες αποδοχές καταβάλλονται εφαπαξ και αναγράφονται στα αναλυτικά σημειώματα αποδοχών στη στήλη «Αποδοχές – Αναδρομικά». Οι οφειλόμενες εισφορές απο τα ταμεία προς τους ασφαλισμένους αστυνομικούς, επίσης αποδίδονται εφάπαξ με την εν λόγω μισθοδοσία και αμφαίνονται στη στήλη «Τακτικές Κρατήσεις – Αναδρομικά» με αρνητικό πρόσημο.»

Επιπλέον στην διαταγή διευκρινίζεται η παρακράτηση και η απόδοση των εισφορών στους ασφαλιστικούς φορείς και οι κρατήσεις λόγω αλλαγής κλιμακίου ως εξής:

«Ταυτόχρονα ξεκινά η παρακράτηση και η απόδοση των εισφορών στους ασφαλιστικούς φορείς σε 12 εώς 36 μήνες ανάλογα με τα ταμεία στα οποία αποδίδονται. Οι κρατήσεις λόγω αλλαγής κλιμακίου πρόκειτα να συμπεριληφθούν σε επόμενες μισθοδοσίες και θα καταβληθούν σε μηνιαίες δόσεις.»

Loading...
  • europalso

    ideascentral