Αλεξιάδης: Πιθανή η παράταση φορολογικών υποχρεώσεων στα νησιά με πρόσφυγες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔22/09/2016 - 14:33 | Author: Newsroom

Θετικά βλέπει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο παράτασης των φορολογικών υποχρεώσεων για τους κατοίκους των νησιών που υποδέχονται πρόσφυγες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης απαντώντας στη σχετική πρόταση που διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός, ανέφερε πως θα εξεταστεί πολύ σοβαρά, καθώς κάτι ανάλογο συμβαίνει και στους κατοίκους περιοχών που έχουν πληγεί από κάποια θεομηνία ή καταστροφή.

Επιτέθηκε πάντως, για άλλη μια φορά σε μερίδα ΜΜΕ που δεν ανέδειξαν το θέμα της υπεραπόδοσης των εισπράξεων από τον ΦΠΑ στις τουριστικές περιοχές τον Αύγουστο. «Αυτό δεν ακούστηκε πολύ στις ειδήσεις, διότι δεν ταιριάζει στην καταστροφολογία και σε όλη την προπαγάνδα και σε όλο αυτό που προσπαθούσαν να στήσουν όλο αυτό το διάστημα ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ορισμένες πολιτικές δυνάμεις. Διότι τους πειράζει να φαίνεται ότι σε κάποια νησιά αυξήσαμε το ΦΠΑ 150%, 170%, νούμερα τα οποία άλλη φορά δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε καν. Αυτό είναι αποτέλεσμα μας συλλογικής προσπάθειας που γίνεται στο υπουργείο Οικονομικών», είπε και μίλησε για «τυφλωμένους» δημοσιογράφους που θέλουν να χτυπήσουν την κυβέρνηση.

«Η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα δεν είχαν μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ που αυξηθήκαν και άρα δικαιολογείται από εκεί η αύξηση εσόδων. Διότι ορισμένοι στην τύφλωση που έχουν πάθει για να χτυπήσουν την κυβέρνηση, για να παραπληροφορήσουν, δεν διαβάζουν καν στοιχειώδη πράγματα. Λένε δηλαδή ότι προήλθε αυτή η αύξηση του ΦΠΑ του Αυγούστου από την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ, όταν υπάρχουν νησιά όπου δεν αυξήθηκε καθόλου ο ΦΠΑ, είχαν τον ίδιο ΦΠΑ που είχαν και την προηγούμενη περίοδο», υποστήριξε.

Loading...
  • europalso

    ideascentral