Χρυσό βραβείο στο «Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα» του δήμου Αθηναίων που «μεταμόρφωσε» 24 σχολεία της Αθήνας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/05/2018 - 20:34 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Με το χρυσό βραβείο τιμήθηκε το πρόγραμμα «Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα» του δήμου Αθηναίων στα Education Leaders Awards 2018, την πανελλήνια διοργάνωση που βραβεύει ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς για τις καλύτερες πρακτικές στην εκπαίδευση.

Μέσα από το «Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα», 24 σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του δήμου, όπου φοιτούν 3.700 μαθητές, αναβαθμίστηκαν και συνεχίζουν να αναβαθμίζονται σε πρότυπα περιβάλλοντα μάθησης, με την ενεργή συμμετοχή ερευνητών-αρχιτεκτόνων, δασκάλων, μαθητών και γονέων.

Έγιναν λειτουργικές επισκευές και αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων, εστιασμένα projects για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας στους άξονες εκπαίδευση-αρχιτεκτονική-τεχνολογία. Το πρωτοποριακό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων υλοποιείται από το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TIE Lab) του Πολυτεχνείου Κρήτης, με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τον συντονισμό του Athens Partnership. Σύμφωνα με τα στοιχεία του δήμου, στις σχολικές αυτές μονάδες μετά τις παρεμβάσεις το 77% των παιδιών δήλωναν χαρούμενα στο σχολείο, ενώ το 43% των εκπαιδευτικών δοκίμασαν νέους τρόπους διδασκαλίας στο πλαίσιο του προγράμματος.

Loading...


  • europalso   ideascentral