Χωρίς καθηγητές για μαθήματα των Πανελληνίων το ΓΕΛ Λουτρών Αιδηψού

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/10/2018 - 10:02 | Author: Ρούσσου Ασημίνα
Tι αναφερεται στην επιστολή του 15μελούς του ΓΕΛ Λουτρών Αιδηψού:

 

«Αξιότιμε κύριε Προϊστάμενε της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Ευβοίας το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο του ΓΕΛ Λουτρών Αιδηψού εκπροσωπώντας όλους τους μαθητές του σχολείου μας, σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας, διότι και φέτος όπως επανειλημμένα συμβαίνει τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα έλλειψης διδασκόντων ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων. Συγκεκριμένα όπως γνωρίζετε λείπουν καθηγητές – καθηγήτριες πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων (Χημεία Βιολογία Πληροφορική) ζήτημα που αποτελεί μείζον πρόβλημα. Επιπλέον η Α΄ και Β΄ Λυκείου διδάσκονται τα μαθήματα αυτά, δεδομένου ότι η δημιουργία ισχυρών βάσεων που τίθεται στις πρώτες τάξεις του Λυκείου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή προετοιμασία και επιτυχία των υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ή και για άλλες επαγγελματικές επιλογές των αποφοίτων μέσω άλλων φορέων (ΙΕΚ ιδιωτικές σχολές κολλέγια και λοιπά).

Θεωρούμε πως η έλλειψη καθηγητών υπονομεύει το μέλλον μας σε εποχές τόσο δύσκολες για τα ελληνικά νοικοκυριά. Το δημόσιο σχολείο αποτελεί μονόδρομο για την επιτυχία και την πρόοδο μας. Οι οικογένειές μας δεν αντέχουν οικονομικά τη λύση των φροντιστηρίων.

Πιστεύουμε ότι η κατάληψη του σχολικού χώρου είναι η έσχατη λύση για αυτό ζητάμε τη βοήθεια σας και παρακαλούμε να προβείτε χωρίς άλλη καθυστέρηση στην τοποθέτηση καθηγητών στο σχολείο μας, ώστε να μην καταφύγουμε σε αυτόν τον τρόπο διεκδίκησης του δίκαιου αιτήματός μας, καθώς οι επιπτώσεις μιας τέτοιας ενέργειας έρχονται σε αντίθεση με την σημασία των σχολικών μαθημάτων που αναφέραμε του δημοκρατικού ήθους και της αξίας του διαλόγου που μας καλλιέργησε το σχολείο.

Στόχος μας δεν αποτελεί η μακροχρόνια αποχή μας από τα μαθήματα, αλλά αντιθέτως η ώριμη και πολιτισμένη διευθέτηση του προβλήματος. Όμως σε περίπτωση που αντιμετωπίζουμε για αρκετό ακόμη χρονικό διάστημα την κρατική αναλγησία, σε ένα τόσο φλέγον ζήτημα δυστυχώς η λήψη μέτρων που θεωρούμε εκ προοιμίου ακραία, θα είναι η μόνη διέξοδος. Επειδή ήδη το απολεσθέν έδαφος είναι κατά τη γνώμη μας μη αναπλήρωσιμο σας καλούμε το αργότερο ως την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, να προβείτε στην αναπλήρωση των κενών με μαθητές των συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας.

Με σεβασμό το δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο ΓΕΛ Λουτρών Αιδηψού

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral