Χιλιάδες κενά λίγο πριν το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/08/2017 - 10:20 | Author: Newsroom

Με προβλήματα αναμένεται να ξεκινήσει η φετινή σχολική καθώς , πάνω από 20.000 είναι τα που πρέπει να καλυφθούν σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, όπως κάθε χρόνο λίγο πριν χτυπήσει το . Εν τω μεταξύ, στο χρονοντούλαπο μπαίνουν οι υποσχέσεις του υπουργείου Παιδείας για μόνιμους , κι έτσι τα κενά θα καλυφθούν ξανά από αναπληρωτές.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», η πρώην αλλά και νυν ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, παρά τις υποσχέσεις της για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση (δείγμα ενθουσιώδους παρορμητισμού διαψεύστηκε πανηγυρικά), έχει δει «κόκκινη κάρτα» από τους εκπροσώπους των θεσμών στο συγκεκριμένο θέμα, οπότε κινείται τώρα με επικοινωνιακά τρικ, όπως η μεταφορά εκπαιδευτικών από τη μια ειδικότητα στην άλλη ή η ανάθεση διδασκαλίας συναφών ειδικοτήτων για την κάλυψη των κενών στα σχολεία.

Έτσι, την 1η Σεπτεμβρίου που τα σχολεία ανοίγουν για τον εκπαιδευτικό τους σχεδιασμό, τα κενά των περίπου 20.000 εκπαιδευτικών θα υπάρχουν.

Εκτιμάται, ωστόσο, ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτέμβρη και με την τοποθέτηση του πρώτου κύματος αναπληρωτών δεν θα παραμείνουν πολλά κενά στα σχολεία της χώρας, αν και στις ειδικότητες εκπαιδευτικών (Καλλιτεχνικά, Πληροφορική, ξένες γλώσσες κ.λπ.) μπορεί να καταγραφούν και φέτος κενές θέσεις, γύρω στις 2.000-3.000.

Με αυτό το φόντο, τα υπηρεσιακά συμβούλια εκπαιδευτικών της χώρας θα συνεδριάσουν τις επόμενες ημέρες ώστε να καταγράψουν όλα τα κενά και να εισηγηθούν στο υπουργείο Παιδείας την κάλυψή τους.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral