Χαιρετισμός του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας για την έναρξη της εκπαίδευσης στα Προσφυγόπουλα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/10/2016 - 11:23 | Author: Newsroom

Χαιρετισμός του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσηςγιατην έναρξητηςεκπαίδευσηςσταΠροσφυγόπουλα
Τοδικαίωμαστηνεκπαίδευσηείναιβασικό ανθρώπινοδικαίωμα, το οποίο σέβεται, προστατεύει και προωθεί το ελληνικό κράτος.Κάθεπαιδί έχειδικαίωμαστηνεκπαίδευσησύμφωνα μετοευρωπαϊκόκαιτοεθνικόδίκαιο.

Το υπουργείο Παιδείας εφαρμόζοντας τη διεθνή και τηνελληνική νομοθεσία έχει προχωρήσει στην κατάρτιση ενόςεκπαιδευτικούπρογράμματοςτο οποίο θα λειτουργήσειαπότοσχολικό έτος2016-2017,γιαταπαιδιάτων προσφύγων.
Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 ξεκίνησε το εκπαιδευτικόπρόγραμμαγια ταπροσφυγόπουλατου κέντρουφιλοξενίαςτηςΡιτσώναςστασχολεία:
1) Δημοτικό ΒαθέοςΑυλίδας
2) Δημοτικό ΠαραλίαςΑυλίδας
3) 14οΔημοτικόΧαλκίδας
4) 2οΓυμνάσιο Χαλκίδας
ΩςΠεριφερειακόςΔιευθυντήςθέλω ναευχαριστήσωτην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τουςσυνεργάτες της, τα στελέχη της εκπαίδευσης, τουςεκπαιδευτικούς, τουςμαθητές,τους γονείς,τουςεθελοντές,τα συνδικάτα (ΕΛΜΕ Εύβοιας και Σύλλογο Δασκάλων-Νηπιαγωγών Χαλκίδας), την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τηνΕκκλησία, την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, το ΙΕΠ και τηνΕπιστημονικήΕπιτροπήγια τηνπολύτιμηβοήθειά τους στην εφαρμογή αυτού του εκπαιδευτικούπρογράμματος.
Καλούμαστε όλοι και κυρίως οι μαθητές,εκπαιδευτικοί και γονείς να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να υποδεχτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας.
Η συνύπαρξη των μαθητών μας με παιδιά που έχουν βγει νικητές από έναν άνισο και απάνθρωπο αγώνα κρύβει ένα τεράστιο μάθημαζωήςγιαόλους μας, το μάθημα της επιβίωσης, τηςελπίδας, το μάθηματης ίδιας της ζωής.
Είμαι βέβαιος ότι παρά τις όποιες αντιρρήσεις,επιφυλάξεις, ενστάσεις για τον τρόπο ένταξης των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, πουεπιλέχθηκε από το Υπουργείο Παιδείας,οι εκπαιδευτικοί για μιαακόμηφοράθα γράψουμειστορία.
Ας απομονώσουμε τις λίγες ξενοφοβικές φωνές και να σταθούμε στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και στην προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Ξεχωριστά θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες εκπαιδευτικούς, που μένουν στα σχολεία χωρίς να υπολογίζουν το ωράριό τους, αλλά πως θα αποχωρήσει με ασφάλεια και το τελευταίο προσφυγόπουλο.
«Έναβιβλίο,ένα μολύβι,έναπαιδί καιέναςδάσκαλοςμπορούν να αλλάξουν τον κόσμο».
Με αυτή τη φράσηυποδεχόμαστε ταπροσφυγόπουλα στα σχολείαμας και είμαισίγουροςπωςθακάνουμεότιείναι ανθρωπίνωςδυνατό γι’ αυτάταπαιδιά.
Χρήστος Δημητρίου
Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας
Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral