Βραβείο για φοιτητές Ελλάδας και Κύπρου από την Ένωση Ελλήνων Τραπεζιτών Μ.Βρετανίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/10/2018 - 19:35 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ετήσιο βραβείο για φοιτητές ελληνικών ή κυπριακών πανεπιστημίων, που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους ή την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στον χρηματοοικονομικό τομέα στη Βρετανία, θεσπίζει η Ένωση Ελλήνων Τραπεζιτών Μεγάλης Βρετανίας (Hellenic Bankers Association – UK, HBA – UK).

Το βραβείο (1.000 ευρώ) θα απονέμεται ετησίως – από το 2019 – στον φοιτητή που θα εκπονήσει την αρτιότερη γραπτή εργασία σε θεματικές που σχετίζονται με τον χρηματοοικονομικό τομέα. Εκτός από την χρηματική ενίσχυση, η διάκριση περιλαμβάνει ευκαιρίες καθοδήγησης και δικτύωσης από την ελληνική κοινότητα του Λονδίνου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της HBA – UK, Λούη Λοΐζου, το βραβείο σκοπεύει «να συμβάλει στην αναγνώριση και την ενίσχυση των προσπαθειών εξεχόντων φοιτητών από την Ελλάδα και την Κύπρο», ενώ η θέσπιση και απονομή του βραβείου συμπίπτει με τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης.

 

Οι εργασίες που θα υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι, θα αξιολογηθούν από ομάδα ακαδημαϊκών και επαγγελματιών της HBA – UK. Η τελετή απονομής του πρώτου Ετησίου Βραβείου θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 8 Ιουνίου 2019 και ο βραβευμένος φοιτητής θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την εργασία του στο ακροατήριο. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φοιτητές και σπουδαστές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ή απόφοιτοι από το 2016. Οι συμμετέχοντες καλούνται να αναπτύξουν την εργασία τους (μεταξύ 1.000 και 3.000 λέξεων) στην αγγλική γλώσσα. Θα πρέπει, επίσης, να αποστείλουν συνημμένο βιογραφικό σημείωμά και σχετική συνοδευτική επιστολή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση hba@hellenicbankers.org.uk το αργότερο μέχρι τις 20 Μαρτίου 2019. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο τέλος του Απριλίου του 2019. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν το θέμα που τους ενδιαφέρει γύρω από τον χρηματοοικονομικό τομέα, ενώ στην αξιολόγηση θα εκτιμηθεί η καινοτομία του, αλλά και η δημιουργική σκέψη. Σε ανακοίνωσή της HBA – UK αναφέρονται ενδεικτικά θέματα όπως:

 

– Πρόταση ολοκληρωμένης αξίας για εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα ή την Κύπρο, στην οποία θα αναλύονται ποια προϊόντα και υπηρεσίες ψηφιακής χρηματοδότησης πρέπει να προσφερθούν, καθώς και ποια επικοινωνιακή στρατηγική πρέπει να υιοθετήσουν για να προσελκύσουν και να καταγράψουν το Gen-Z των καταναλωτών. – Ανάπτυξη βασικών αναδυόμενων τεχνολογιών και πρακτικών ιδεών, τις οποίες οι εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα ή την Κύπρο μπορούν να αξιοποιήσουν προκειμένου να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο στο νέο ψηφιακό κόσμο. (Πιθανές αναφορές: bitcoin, blockchain, robo-advisors κλπ) – Τρόπους με τους οποίους η δύναμη της ψηφιοποίησης μπορεί να ενισχύσει τον ελληνικό ή τον κυπριακό τραπεζικό τομέα και πως μπορεί να επηρεάσει το ανταγωνιστικό τοπίο. – Προτάσεις για στρατηγικές και πολιτικές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα ή την Κύπρο.

 

Η Ένωση Ελλήνων Τραπεζιτών Μεγάλης Βρετανίας ιδρύθηκε το 1994 με σκοπό την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των Ελλήνων και Κυπρίων επαγγελματιών του χρηματοοικονομικού τομέα που εδρεύουν στο Λονδίνο. Σήμερα η Ένωση αριθμεί περισσότερα από 2.000 μέλη, κυρίως στο City του Λονδίνου και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Επιδιώκει να προσφέρει μια δίοδο για διεθνικές οικονομικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες και να αποτελεί φορέα διασύνδεσης μεταξύ του χρηματοπιστωτικού κέντρου του Λονδίνου και της ελληνικής/κυπριακής πολιτικής, οικονομικής και επιχειρηματικής κοινότητας.

 

Loading...


  • europalso

    ideascentral