Βολές από Κ. Γαβρόγλου κατά της ΕΛ.ΑΣ.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/01/2017 - 21:49 | Author: Newsroom

Εμμεσες αιχμές κατά της αστυνομίας άφησε χθες ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, για τη στάση που κράτησε την περασμένη Τρίτη στη διάρκεια των εκτρόπων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιάννη Λαγό.

Οι Χρυσαυγίτες εισέβαλαν στο σχολείο για να διαμαρτυρηθούν για τη σχεδιαζόμενη φιλοξενία 25 παιδιών προσφύγων, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος που υλοποιεί το υπουργείο Παιδείας σε όλη τη χώρα.

«Καλώ την αστυνομία εκεί όπου χρειάζεται να κάνει το δημοκρατικό της καθήκον» ανέφερε χθες ο κ. Γαβρόγλου, ο οποίος δέχθηκε τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου στο γραφείο του, προκειμένου να τους συγχαρεί για την υποδοχή που επιφύλαξαν στα προσφυγόπουλα, παρά τους τραμπουκισμούς που δέχθηκαν.

Την ίδια στιγμή, η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περάματος έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για σήμερα στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα. Η Ενωση καλεί το κράτος να λάβει τα απαραίτητα μέτρα (π.χ. εμβόλια και ιατρικές βεβαιώσεις), ώστε να πληρούνται όλα τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, καθώς και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα.

kathimerini.gr/

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral