ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Πρωτοπρ. Διονυσίου Τάτση, ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΚΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/07/2016 - 22:11 | Author: Newsroom

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του π. Διονυσίου Τάτση με τίτλο ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΚΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ. Στον Πρόλογο του βιβλίου ο συγγραφέας μεταξύ άλλων σημειώνει:
Ο συνειδητός χριστιανός επισκέπτεται κατανυκτικούς ναούς, μοναστήρια και εξωκκλήσια για να προσεύχεται περισσότερο και να παίρνει ερεθίσματα προκειμένου να συνεχίζει τον αγώνα του.

Εκεί γαληνεύει και τροφοδοτεί συνάμα το νου του με καλούς λογισμούς. Όταν αυτά είναι ερημικά, χωρίς ανθρώπους, προσεύχεται και με ιερές κραυγές προς τον Κύριο. Ζητάει το έλεός Του και συγκινείται.
Μέσα στην ψυχή του δημιουργείται η κατάνυξη και η μετάνοια που σταθεροποιείται καθώς συναισθάνεται το πλήθος των αμαρτιών του, τις φιλήδονες επιθυμίες του και την αδιάκοπη παραγωγή πονηρών λογισμών.
Ο αληθινός αγωνιστής της πνευματικής ζωής είναι μακάριος, παρόλο που ζει στο περιθώριο της σύγχρονης κοινωνίας. Ελπίζει στην αιώνια ζωή. Και όλα στοχεύουν στην απόκτησή της. Όσο ζει στη γη θέλει να προγευθεί τη μακαριότητα του παραδείσου, γι΄ αυτό αποφεύγει καθετί που τον εμποδίζει στην επιθυμία αυτή.
Loading...
  • europalso

    ideascentral