Βάσεις 2016: Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/08/2016 - 13:46 | Author: Newsroom

Oι βάσεις 2016 εισαγωγής θα ανακοινωθούν εκτός απροόπτου την εβδομάδα που μας έρχεται ανάμεσα στις 22 με 26 Αυγούστου.

Διαφορετικές «κατευθύνσεις» φαίνεται πως ακολουθεί η πορεία των εισαγωγής διαφορετικών «ομάδων» σχολών, όπως δείχνει η τελευταία επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων, λίγες ημέρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», οι βάσεις εισαγωγείς για τα περιζήτητα τμήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης αναμένεται να κινηθούν με τρεις ταχύτητες ενώ από τις πρωτοκλασάτες σχολές κάποιες θα βρεθούν κάτω από το όριο των 18.000 μορίων.

Στις υψηλόβαθμες σχολές αναμένεται πτώση των με εξαίρεση τις ιατρικές του 3ου επιστημονικού πεδίου. Η πτώση αφορά σχολές Νομικής, Ψυχολογίας, Πολυτεχνικές, Οικονομικές και Πληροφορικής και θα ξεκινήσει από τα 100-150 μόρια για να φτάσει ακόμα και τα 400 με 500.

Στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές αναμένεται να διατηρηθούν τα περσινά επίπεδα στις βάσεις με μικρές αυξομειώσεις. Σε αυτό συνυπολογίζεται και το γεγονός πως οι συγκεκριμένες είναι από τις ελάχιστες που οδηγούν απευθείας στο Δημόσιο.

Την ανηφόρα φαίνεται να τραβούν οι βάσεις εισαγωγής σε όλες της Ιατρικές Σχολές όσο και στα παραϊατρικά τμήματα των ΤΕΙ. Στις ιατρικές του 3ου επιστημονικού πεδίου η άνοδος θα φτάσει ακόμα και τα 500 μόρια.

Πηγή: News.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral