Βάνδαλοι κατέστρεψαν σχολεία σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/08/2017 - 14:07 | Author: Newsroom

Δεν έχει προηγούμενο η εκτεταμένη καταστροφή που προκάλεσε η επιδρομή βανδάλων στο κτίριο όπου στεγάζεται το 13ο Δημοτικό σχολείο Αγρινίου στο συνοικισμό Αη Βασιλιώτικα, στο οποίο φοιτούν τσιγγάνοι μαθητές! Οι εισβολείς έφτασαν στο σημείο ακόμη και να… αφοδεύσουν στους χώρους του!

Οι άγνωστοι που εισέβαλαν στο εσωτερικό και έφτασαν στον πρώτο όροφο χωρίς να τους εμποδίσουν τα προστατευτικά πλέγματα και τα κάγκελα, ξήλωσαν πόρτες, κατέστρεψαν αρχεία και διάφορα αντικείμενα και υλικά προκαλώντας ζημιές ιδιαίτερα μεγάλου κόστους. Πριν εξαφανιστούν αθέατοι όπως έφτασαν αφήνοντας πίσω τους μια θλιβερή εικόνα που προκαλεί οργή, έκλεψαν διάφορα γραφεία, τις ντουλάπες, ακόμη και το ψυγείο του σχολείου! Την υπόθεση ερευνούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου, που διενεργούν προανάκριση για να εντοπίσουν τους δράστες.

*** Άλλοι βάνδαλοι έκαναν… στόχο τα παράθυρα ενός άλλου Δημοτικού σχολείου στο Μεσολόγγι και τα έσπασαν όλα πετώντας πέτρες, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου! Την εικόνα καταστροφής αντίκρισε ο διευθυντής του σχολείου το πρωί της Δευτέρας και ειδοποίησε τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, που σχημάτισαν δικογραφία για διακεκριμένες φθορές σε βάρος αγνώστων.

protothema.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral