Β ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Συζητάμε – αγωνιζόμαστε και προτείνουμε για το δημόσιο σχολείο που θέλουμε

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/02/2018 - 10:18 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις της σε όλη τη χώρα για την κάλυψη των κενών εκπαιδευτικού προσωπικού με μόνιμους διορισμούς και την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας στην εκπαίδευση,  την Δευτέρα 26-2-2018, στις 14.30,  στα Γραφεία της ΕΔΟΘ (Προξένου Κορομηλά 51) μαζί με εκπροσώπους ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, συζητήσαμε,  ενημερώσαμε και  δημοσιοποιήσαμε την αγωνία μας για όσα συμβαίνουν στον χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Παρουσιάσαμε τα ΠΑΝΟ για τις κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ με κορύφωση την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2  Μαρτίου 2018 το συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου στις12:00 και την επίδοση ψηφίσματος στο γραφείο πρωθυπουργού.

Κυρίαρχο ήταν το μήνυμα:

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ –  ΣΤΑΘΕΡΗ και ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ.

Συνεχίζουμε να  ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς και την ουσιαστική κατάργηση της κάθε μορφής ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση.
 • ΟΧΙ στην εργασιακή ανασφάλεια
 • ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις σχολείων
 • 20 μαθητές στα τμήματα
 • Επαναφορά του ωραρίου των εκπαιδευτικών
 • Πλήρη εργασιακά δικαιώματα των ανπληρωτών
 • Δημόσιες κτιριακές υποδομές που θα λειτουργούν σε πλαίσιο ασφαλείας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
 • Μεταφορά των μαθητών χωρίς την αγωνία των παρατάσεων και με σεβασμό στους μαθητές με αναπηρία.
 • Ξεπάγωμα των αποδοχών και μισθολογική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών (Μονίμων και αναπληρωτών).

Οι εκπαιδευτικοί, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας έχουμε υποστεί τις συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών  της σκληρής λιτότητας και των μνημονίων.  Οι εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές στην εκπαίδευση όλα τα προηγούμενα χρόνια, την υποβάθμισαν και όξυναν παραπέρα τα προβλήματα του δημόσιου σχολείου με πιο χαρακτηριστικά:  τη μείωση των δαπανών,   τους μηδενικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, τη ραγδαία αύξηση της ελαστικής εργασίας, τη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών, τη μισθολογική καθήλωση μετά από τις συνεχιζόμενες μειώσεις , τη δραματική αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 και εργασίας στα 40 για συνταξιοδότηση, την αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα, την κατάργηση των υποστηρικτικών δομών, τις αλλαγές στον τρόπο επιλογής της β’ ξένης γλώσσας, την αλλαγή προς το χειρότερο των διατάξεων για την μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα (ανάλογα με τον αριθμό των φοιτούντων σε αυτό μαθητών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και αναπηρία), κλπ. Ταυτόχρονα άρχισαν να προαναγγέλλονται και να ξεδιπλώνονται μια σειρά από θεσμικές αλλαγές που στοχεύουν στην εξοικονόμηση δαπανών από την εκπαίδευση.

Γι΄ αυτό συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να ενημερώνουμε την κοινωνία

για τις ολέθριες συνέπειες της μείωσης των δαπανών για την παιδεία.

 

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!

Το   ΔΣ   της  Β΄ Ε. Λ. Μ. Ε.-Θ

Loading...
 • europalso

  ideascentral

  ideascentral