Τσακαλώτος και Ξυδάκης στο πλευρό του Φίλη για τα Θρησκευτικά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/09/2016 - 17:05 | Author: Newsroom

Πλήρη κάλυψη στον Υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την Εκκλησία για το θέμα των Θρησκευτικών, παρείχε ο υπ. Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σε εκδήλωση στο Γκάζι
τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «με στεναχωρεί πολύ ο κόσμος και οι διανοούμενοι της Αριστεράς για την πολύ μικρή υποστήριξη, που παρέχουν στον Νίκο Φίλη, τα όσα προωθεί δεν έχουν σχέση με επίθεση κατά της Εκκλησίας».

Την ίδια στιγμή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που αποτελεί έναν από τους «εσωκομματικούς πονοκεφάλους» του Αλέξη Τσίπρα, «επιτέθηκε» στον Πρωθυπουργό σχετικά με το παράλληλο πρόγραμμα. Ο κ. Τσακαλώτος άσκησε κριτική για την φράση «δίκαιη ανάπτυξη», σημειώνοντας με έμφαση ότι «εάν δεν της δώσεις νόημα, πολύ εύκολα μπορούν να σε σατιρίσουν».
_____

Μετά τις υποστηρικτικές δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, του Γιάννη Τσιρώνη, σειρά παίρνει και ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, που μιλώντας σήμερα στον Αθήνα 9,84, τόνισε ότι «δεν είμαστε θεοκρατικό κράτος, ωστόσο, η ορθοδοξία είναι βαθιά ριζωμένη στην ελληνική οικογένεια». Ο Νίκος Ξυδάκης, μάλιστα, σημείωσε ότι, «η εκκλησία έχει τις ευθύνες της γιατί χρειάζεται ένα κλίμα συνεννόησης όμως κανείς δεν απειλεί κανέναν απλά επιχειρείται ένα κλίμα ηρεμίας και τάξης. Η εκκλησία είναι υπαρξιακό βίωμα, είναι πίστη είναι μία μετοχή σ’ ένα σώμα πιστών, δεν μπορεί να είναι ούτε κατήχηση ούτε επιβολή εκ των άνω.

Loading...
  • europalso

    ideascentral