Τροπολογία: Να επανέλθει το προηγούμενο πλαίσιο προαγωγής μαθητών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/07/2014 - 18:45 | Author: Newsroom

Τροπολογία, με την οποία ζητούν να επανέλθει το προηγούμενο πλαίσιο προαγωγής μαθητών, κατέθεσαν 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη μαζική αποτυχία στις εξετάσεις μαθητών της Α’ Λυκείου.

Με τις διατάξεις της τροπολογίας, προτείνεται επίσης η εξέταση, όσων μαθητών παραπεμφθούν για επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο-τόσο στα Γενικά όσο και στα Επαγγελματικά Λύκεια -να διεξαχθεί, μόνο από τους διδάσκοντές καθηγητές τους και χωρίς την χρήση της Τράπεζας Θεμάτων.

Τέλος, οι βουλευτές προτείνουν να μην προσμετρηθούν οι βαθμοί των μαθητών της Α’ Λυκείου του σχολικού έτους 2013-2014, στον βαθμό πρόσβασης τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι “η εφαρμογή του εν λόγω νόμου, οδήγησε σε μεγάλη αναστάτωση την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές/μαθήτριες και τις οικογένειές τους. Εξαιτίας της εφαρμογής των διατάξεων εκείνων του νόμου, οι οποίες αφορούν αφενός, την Τράπεζα Θεμάτων Εξετάσεων Διαβαθμισμένης Λειτουργίας και αφετέρου, τους όρους και τις προϋποθέσεις προαγωγής, πάρα πολλοί μαθητές και μαθήτριες- σε σύγκριση με το προηγούμενο σχολικό έτος- βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της σχολικής αποτυχίας.”

Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές: Φωτίου Θεανώ, Κουράκης Αναστάσιος, Αλεξόπουλος Απόστολος, Αμανατίδης Ιωάννης, Βαμβακά Ευγενία, Γεωργοπούλου – Σαλτάρη Έφη, Δριτσέλη Παναγιώτα, Κανελλοπούλου Μαρία, Καραγιουσούφ Αϊχάν, Κουρουμπλής Παναγιώτης, Κριτσωτάκης Μιχάλης, Μαντάς Χρήστος, Πάντζας Γιώργος και Σταμπουλή Αφροδίτη.

Πηγή: enet.gr/

Loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral