Τώρα τα κλείνει, πριν λίγους μήνες ο Φίλης υποσχόταν «ολοήμερα δημοτικά σχολεία παντού»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/05/2016 - 20:18 | Author: Newsroom

Τη μετατροπή του συνόλου των δημοτικών σχολείων της χώρας σε ολοήμερα, υποσχόταν η κυβέρνηση για το 2016.

thecaller.gr

Και δεν πρόκειται για τις προ-κυβέρνησής τους υποσχέσεις, αλλά για δήλωση του Νίκου Φίλη πριν 5 μήνες.

( δειτε ΕΔΩ το δημοσιευμα πριν 5 μηνες )

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τότε δήλωση του κ. Φίλη στην Εφημερίδα των Συντακτών: «Στόχος μας είναι να λειτουργήσουν παντού ολοήμερα. Θα προχωρήσουμε σε σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές, θα εξασφαλίσουμε εκπαιδευτικό προσωπικό και τον Σεπτέμβριο θα είμαστε έτοιμοι», διευκρινίζοντας με αυτό τον τρόπο τις ανακοινώσεις που έκανε από τη Βουλή για την δημιουργία ενιαίου τύπου σχολείου.

Ο Υπουργός Παιδείας, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού της Ένωσης Κεντρώων Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου, τόνιζε ότι η πολυτυπία του Δημοτικού συνιστά σημαντικό ζήτημα ,αφού αφενός δημιουργεί προσκόμματα στον συνεπή προγραμματισμό του υπουργείου και αφετέρου γεννά πρόβλημα συνταγματικής ισότητας.

«Ένα πρόβλημα που μας εμποδίζει να είμαστε στους προγραμματισμούς μας συνεπείς είναι η πολυτυπία του δημοτικού σχολείου. Σήμερα λειτουργούν τριών ειδών δημοτικά σχολεία: το κλασικό, που τελειώνει στις 12 το μεσημέρι, το ανοικτό, το οποίο τελειώνει στις 2 το μεσημέρι, και το ολοήμερο, που τελειώνει στις 4 το μεσημέρι. Είναι προφανές ότι εδώ δημιουργείται ένα σοβαρό πρόβλημα συνταγματικής ισότητας. Δεν μπορεί να υπάρχουν παιδιά τα οποία δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες μάθησης και ζωής στο σχολειό», εκριμούσε ο κ. Φίλης.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral