«Το Σχολείο που θέλεις» μέσα σε ένα καλοκαίρι!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/07/2016 - 11:50 | Author: Newsroom

Το πρόγραμμα της Coca-Cola Τρία Έψιλον «Το Σχολείο που θέλεις», συμβάλει για 5η συνεχή χρονιά στη βελτίωση και αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων με στόχο να προσφέρει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ένα πιο όμορφο, φιλικό και ασφαλές σχολικό περιβάλλον.

Μέχρι τις 11 Ιουλίου, μπορούμε όλοι να επιλέξουμε μέσα από την ιστοσελίδα του προγράμματος, ένα από τα 9 υποψήφια σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν φέτος στο πρόγραμμα, μαθαίνοντας γι’ αυτά και γνωρίζοντας την ιστορία τους. «Το Σχολείο που θέλεις» γίνεται πραγματικότητα μέσα σε ένα καλοκαίρι με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και την ανάδειξη του πρώτου σχολείου σε ψήφους. Η Coca-Cola Τρία Έψιλον θα προχωρήσει στις βελτιωτικές και επισκευαστικές εργασίες που απαιτούνται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε η νέα χρονιά να ξεκινήσει για μαθητές και εκπαιδευτικούς σε ένα φιλόξενο, βελτιωμένο και λειτουργικό σχολείο, όπως έχει γίνει τις περασμένες χρονιές σε 12 σχολεία συνολικά.

Τα Σχολεία που συμμετέχουν φέτος στο πρόγραμμα, προτάθηκαν από τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων στους Δήμους τους και είναι τα εξής: 1ο Δημοτικό Κορδελιού-Ευόσμου, 1ο ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου, 28ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, 1ο Γυμνάσιο Ελευθέριου –Κορδελιού, 2ο Γυμνάσιo Ευόσμου, 90ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, 1ο ΓΕΛ Ευόσμου, 92ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου.

«Το Σχολείο που θέλεις» υποστηρίζεται θερμά από τις τοπικές κοινωνίες και υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή από το 2012. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για τη βελτίωση σχολικών υποδομών, είναι το πρώτο πρόγραμμα το οποίο με στόχο να δημιουργεί ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον, αναλαμβάνει την εξ’ ολοκλήρου επισκευή και ανακαίνιση σχολικών μονάδων που έχουν αυξημένες ανάγκες, σε συνεργασία με τους Δήμους, τους εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, και με τελικούς αποδέκτες τους μαθητές.

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 4.200 μαθητές και εκπαιδευτικοί, απολαμβάνουν καθημερινά ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον σε 12 ανακαινισμένα σχολικά κτίρια, τα οποία θα χαρούν και μελλοντικά τα παιδιά και οι έφηβοι που θα μαθητεύσουν σε αυτά. Περισσότεροι από 140.000 πολίτες έχουν ήδη αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια με τη συμμετοχή τους. Η επένδυση της Coca-Cola Τρία Έψιλον στο πρόγραμμα μέχρι σήμερα ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη συνολική βελτίωση της εκπαιδευτικής εμπειρίας.

Βελτιώνουμε το σχολικό περιβάλλον μόνο με ένα κλικ στο www.tosxoleiopoutheleis.gr!

Σχετικά με την Coca-Cola Τρία Έψιλον

Με παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα στην ελληνική αγορά εδώ και 47 χρόνια, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Μέσω ενός δικτύου εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα που περιλαμβάνει 25 γραμμές παραγωγής και μονάδες διανομής, παράγει και εμπορεύεται τόσο τα προϊόντα της The Coca-Cola Company (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Powerade, Nestea, illyissimo και τα mixers Schweppes), όσο και τα προϊόντα που έχει αναπτύξει ως εταιρία (Amita, Frulite, και το εμφιαλωμένο νερό ΑΥΡΑ), τα snacks TSAKIRIS, ενώ επίσης διανέμει τα ενεργειακά ποτά Monster. Η Coca-Cola Τρία Έψιλον προσφέρει επίσης ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο αλκοολούχων ποτών, που περιλαμβάνει προϊόντα των οίκων Edrington, Ισιδώρου Αρβανίτου, Brown-Forman και Gruppo Campari.

Πληροφορίες Σχολείων

1. 1o Δημοτικό Κορδελιού-Ευόσμου

Το σχολείο μας είναι το παλαιότερο του Δήμου μας καθώς ιδρύθηκε το 1924. Ήταν παράπηγμα των Συμμαχικών στρατευμάτων που εγκαταλείφθηκε το 1918. Το 1934 ονoμάστηκε σε Δημοτικό Σχολείο Κάτω Χαρμάνκιοϊ. Το διδακτήριο που λειτουργεί σήμερα θεμελιώθηκε το 1954, με πρόγραμμα να κτισθούν 6 αίθουσες διδασκαλίας και το γραφείο, ενώ το 1970 έγινε μία ακόμα επέκταση.

Σήμερα είμαστε 315 μαθητές και 30 εκπαιδευτικοί. Λόγω παλαιότητας του κτιρίου αντιμετωπίζουμε προβλήματα θέρμανσης, στεγάνωσης από τη στέγη και ασφάλειας στον αύλειο χώρο.

Θέλουμε και έχουμε ανάγκη την ανακαίνιση του σχολείου μας! Ψηφίστε μας!

Οι μαθητές, καθηγητές και γονείς του 1ου Δημοτικού Κορδελιού

2. 1ο ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου

Το σχολείο μας πρωτολειτούργησε το 1998 ως 1ο Τ.Ε.Ε. και με τη σημερινή του μορφή ως Επαγγελματικό Λύκειο ιδρύθηκε το 2006. Το κτίριο στο οποίο στεγαζόμαστε ανήκει στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και έχει χτιστεί το 1984.

Είμαστε 80 εκπαιδευτικοί και 475 μαθητές, οι οποίοι εξειδικεύονται σε 4 τομείς: Μηχανολογίας, Δομικών Έργων, Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής και Υγείας-Πρόνοιας με 11 συνολικά ειδικότητες.

Η ανάγκη για ανακαίνιση είναι μεγάλη καθώς υπάρχουν φθορές στους τοίχους και προβλήματα θέρμανσης, μόνωσης και υγιεινής στις τουαλέτες.

Η συμμετοχή και η ψήφος σας θα μας χαρίσει το ασφαλές και λειτουργικό σχολικό περιβάλλον που επιθυμούμε να έχουμε!

Οι μαθητές, καθηγητές και γονείς του 1ου ΕΠΑ.Λ Ευόσμου

3. 1ο ΓΕΛ Ευόσμου

Το σχολείο μας ξεκίνησε ως Λυκειακό Παράρτημα του Λυκείου Ιωνίας. Από το 1975 στεγάστηκε στο 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου. Ως ανεξάρτητο σχολείο λειτούργησε το 1982 και μεταστεγάστηκε στις σημερινές του εγκαταστάσεις το 1991.

Είναι τριώροφο κτίριο 3.750 τ.μ. από τα οποία τα 2.800 τ.μ. αποτελούν την αυλή. Διαθέτει 14 αίθουσες διδασκαλίας, θέατρο, βιβλιοθήκη, γραφεία διευθυντή και καθηγητών, γραφείο παραχωρημένο στην ομάδα ΕΚΦΕ (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών), αίθουσες Φυσικής, Χημείας, Πληροφορικής με 15 Η/Υ για σχολική εκπαίδευση και κλειστό γυμναστήριο. Στην αυλή φιλοξενούνται γήπεδα μπάσκετ και βόλλευ.

Το σχολείο μας χρειάζεται ανακαίνιση και εμείς χρειαζόμαστε τη δική σας βοήθεια και ψήφο!

Οι μαθητές, καθηγητές και γονείς του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου

4. 1ο Γυμνάσιο Ελευθέριου–Κορδελιού

alt

Το σχολείο μας λειτουργεί από το 1984 και φιλοξενεί μαθητές και από τον Εύοσμο και από το Κορδελιό.

Συνολικά, είμαστε 410 μαθητές που κάνουμε μάθημα σε 17 αίθουσες διδασκαλίας, 3 εργαστήρια,1 βιβλιοθήκη και 4 βοηθητικούς χώρους με σοβαρά προβλήματα στα δάπεδα και στη στέγη, αλλά και θέματα θερμομόνωσης και στεγάνωσης.

Έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το σχολείο μας πιο όμορφο, ασφαλές και λειτουργικό. Βοηθήστε μας να το πετύχουμε με την ψήφο σας!

Οι μαθητές και γονείς του 1ου Γυμνασίου Ελευθερίου – Κορδελιού

alt

5. 2ο ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου

Στο σχολείο μας λειτουργούν Τομείς Πληροφορικής, Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμών, Διοίκησης & Οικονομίας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αισθητικής-Κομμωτικής.

Το 2015 βραβευτήκαμε για τη χρήση του EUROPASS ως εργαλείου αναγνώρισης των μαθησιακών αποτελεσμάτων.

Πραγματοποιήσαμε με επιτυχία τα ευρωπαϊκά σχέδια: Socrates/Comenius1, Leonardo da Vinci IVT και VETPRO και υλοποιήσαμε 2 προγράμματα ERASMUS+ KA1, ενώ τώρα υλοποιούμε το ERASMUS+ KA2 σε συνεργασία με 3 ευρωπαϊκά δημόσια σχολεία.

Συνεργαζόμαστε με το Τμ. Φυσικής και το Τμ. Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ και με τον Τμ. Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο πρόγραμμα Jean Monet Universities4EU.

Διαθέτουμε Σχολική βιβλιοθήκη και Τράπεζα Αίματος.

Με τη δική σας ψήφο, μπορούμε να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά!

Οι μαθητές, καθηγητές και γονείς του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου

6. 2ο Γυμνάσιo Ευόσμου

Το σχολικό μας συγκρότημα ολοκληρώθηκε το 1979. Αργότερα η μεγάλη προσέλευση μαθητών δημιούργησε πρόβλημα στέγασης. Ενώ, λοιπόν, το κτίριο προοριζόταν για το 4ο δημοτικό, οι μαθητές του γυμνασίου, που μέχρι τότε στεγαζόμασταν σε λυόμενο κτίριο σε τέσσερις βάρδιες, διεκδικήσαμε μαζί με γονείς και καθηγητές το κτίριο και τα καταφέραμε.

Μέχρι το 2011-12 ήμασταν πάνω από 410 μαθητές και 43 εκπαιδευτικοί. Σήμερα που είμαστε πλέον περισσότεροι από 465 μαθητές, προστέθηκαν 3 προκατασκευασμένες αίθουσες (ΚΙΒΟ) με διάφορα προβλήματα: κρύο, πρόβλημα μόνωσης και μη κατάλληλη υγιεινή.

Ψηφίστε το 2ο Γυμνάσιο Ευόσμου για να αποκτήσουμε το Σχολείο που θέλουμε!

Οι μαθητές, καθηγητές και γονείς του 2ου Γυμνασίου Ευόσμου

7. 28ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης

Το σχολείο μας λειτουργεί από το 1983 και τον Απρίλιο του 2005 προστέθηκε στην αυλή μας ένα δεύτερο κτίριο.

Διαθέτουμε 10 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πληροφορικής, εργαστήριο χημείας, χώρο πολλαπλών χρήσεων, γραφείο καθηγητών και μία μικρή αίθουσα για το τμήμα ένταξης.

Όλοι μαζί είμαστε 220 μαθητές ανάμεσά μας και συμμαθητές μας Α.Μ.Ε.Α., οι οποίοι δυσκολεύονται επειδή δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για τη μετακίνησή τους.

Λειτουργούν τμήματα ενίσχυσης στη Γερμανική γλώσσα με πιστοποίηση εκμάθησης και παρά τα σημαντικά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, έχουμε καταφέρει να παρουσιάζουμε πρόοδο και να παίρνουμε μέρος σε πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Με ένα κλικ μας εξασφαλίζετε ένα ασφαλές και όμορφο σχολείο!

Οι μαθητές, καθηγητές και γονείς του 28ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης

8. 90ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Το σχολείο μας ιδρύθηκε το 1983 και το κτίριο του είναι προκατασκευασμένο. Διαθέτει 12 αίθουσες διδασκαλίας, από τις οποίες οι τρεις είναι για το νηπιαγωγείο που συστεγάζεται μαζί μας. Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Θεσσαλονίκης φρόντισε για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στη σκεπή ώστε να εξοικονομηθεί ενέργεια. Ωστόσο, είναι άμεση η ανάγκη επισκευής της αυλής καθώς το πρώην συστεγαζόμενο 6ο Δημοτικό σχολείο γκρεμίστηκε, μπαζώθηκε και η αυλή μας είναι χωρισμένη στα δύο με λαμαρίνες. Παράλληλα, απαραίτητη θεωρούμε και τη δημιουργία κατάλληλου χώρου ψυχαγωγίας για τα νήπια.

Επιλέξτε μας για να αποκτήσουμε ένα καλύτερο σχολείο!

Οι μαθητές, καθηγητές και γονείς του 90ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

9. 92ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Το σχολείο μας κτίστηκε το 1992 και η νέα πτέρυγά του το 2008. Είμαστε συνολικά 262 μαθητές. Διαθέτουμε 12 αίθουσες, τέσσερα ολοήμερα τμήματα με 83 μαθητές ενώ υπάρχει και τμήμα ένταξης με 12 παιδιά. Μέχρι σήμερα έχουμε πολλές επιτυχείς συμμετοχές σε ευρωπαϊκά προγράμματα ενώ τη φετινή σχολική χρονιά 2015-16 διακριθήκαμε σχεδόν σε όλα τα αθλήματα.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλαπλά αλλά εστιάζουμε κυρίως στους χώρους υγιεινής αφού δεν λειτουργούν όλοι καθώς και στην άμεση ανάγκη διαμόρφωσης της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.

Ψηφίστε το σχολείο μας και χαρίστε μας ένα καινούριο περιβάλλον τη νέα σχολική χρονιά!

Οι μαθητές, καθηγητές και γονείς του 92ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Πηγή: News.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral