Το ωρολόγιο πρόγραμμα των τάξεων υποδοχής για τα προσφυγόπουλα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/09/2016 - 23:59 | Author: Newsroom

Η «Αυγή» δημοσιεύει την υπουργική απόφαση στο συνημμένο, σύμφωνα με την οποία ο κατώτερος αριθμός μαθητών για τον οποίο δημιουργείται ένα τμήμα ΔΥΕΠ ορίζεται στους 10 μαθητές και ο ανώτερος στους 20 μαθητές

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να δημοσιευτεί το ΦΕΚ της απόφασης για τη λειτουργία και στελέχωση των Δομών Υποδοχής για Εκπαίδευσης των Προσφύγων (ΔΥΕΠ), δηλαδή των παραρτημάτων σχολικών μονάδων και νηπιαγωγείων εντός των κέντρων φιλοξενίας και των μεσημεριανών τάξεων υποδοχής στις σχολικές μονάδες.

Απόκλιση από τον προαναφερόμενο αριθμό μαθητών εγκρίνεται με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατόπιν εισήγησης του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ).

Οι ΔΥΕΠ που ιδρύονται ως Παραρτήματα Νηπιαγωγείων λειτουργούν κατά τις πρωινές ώρες από 8.20 έως 13.00. Οι ΔΥΕΠ που ιδρύονται ως Παραρτήματα Δημοτικών και Γυμνασίων λειτουργούν κατά τις πρωινές ώρες από 8.30 έως 12.30, και αφορούν όσα παιδιά προσφύγων διαμένουν σε δομές και δεν θα φοιτήσουν σε τάξεις υποδοχής (λόγω απόστασης από την οικεία σχολική μονάδα). Οι τάξεις υποδοχής λειτουργούν κατά τις μεσημεριανές ώρες από 14.00 έως 18.00.

Στα Νηπιαγωγεία ακολουθείται το υποχρεωτικό του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου. Στα Δημοτικά ο χρόνος ανά διδακτικό αντικείμενο κατανέμεται ως ακολούθως:

Διδακτικό αντικείμενο/ Μάθημα Ώρες ανά εβδομάδα

Ελληνική Γλώσσα 6
Αγγλικά 4
Μαθηματικά 3
Φυσική Αγωγή 3
ΤΠΕ 2
Αισθητική Αγωγή (Εικαστικά, Μουσική,
Θεατρική Αγωγή) 2

Στα Γυμνάσια ο χρόνος ανά διδακτικό αντικείμενο κατανέμεται ως ακολούθως:

Διδακτικό αντικείμενο/Μάθημα Ώρες ανά εβδομάδα

Ελληνική Γλώσσα 6
Αγγλικά 4
Μαθηματικά 4
Φυσική Αγωγή 2
Πληροφορική 2
Πολιτισμός και Δραστηριότητες 2

Διαβάστε αναλυτικά την υπουργική απόφαση

Loading...
  • europalso

    ideascentral