ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ Κ.Δ.Β.Μ.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/09/2016 - 19:35 | Author: Newsroom

Ο Π. Παπαγεωργίου από το βήμα της ΚΕΔΕ για το νέο πρόγραμμα των ΚΔΒΜ

Νωρίτερα σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου παραβρέθηκε σε εκδήλωση της Κ.Ε.Δ.Ε., όπου παρουσίασε τον θεσμό των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης όπως αυτός θα διαμορφωθεί για την περίοδο 2016-2021.

Ο θεσμός των Κ.Δ.Β.Μ. αφορά στη Γενική Εκπαίδευση Ενηλίκων. Με διάρκεια μέχρι την 30/6/2016 και αρχικό προϋπολογισμό 86 εκατομμύρια ευρώ, ωφελήθηκαν περισσότεροι από 275.000 πολίτες κατά τη λειτουργία 16.000 τμημάτων εκπαίδευσης, απασχολώντας πανελλαδικά 570 επιστημονικούς υπευθύνους και περισσότερους από 4.000 εκπαιδευτές.
Ο Γενικός Γραμματέας μίλησε για τους νέους στόχους του προγράμματος που θα είναι η μετεξέλιξη του θεσμικού πλαισίου, τα νέα θεματικά αντικείμενα τοπικού ενδιαφέροντος και η πιστοποίηση των γνώσεων των εκπαιδευομένων.
Ο νέος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 32 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 37% του προϋπολογισμού της περασμένης περιόδου 2007-2013.
Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε στο ότι η δράση των Κ.Δ.Β.Μ. συμπίπτει με τις βασικές αρχές λειτουργίας των Κέντρων Κοινότητας και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας της Κεντρικής Κυβέρνησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Τέλος, έδωσε έμφαση στους άξονες που διέπουν τον νέο σχεδιασμό των Κ.Δ.Β.Μ., ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, υποστήριξη της τοπικής οικονομίας και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και συνόψισε την ομιλία του με το τρίπτυχο εκπαίδευση-απασχόληση-κατάρτιση σαν γενικούς στόχους της Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

Loading...
  • europalso

    ideascentral