Το Υπ. Παιδείας αντιμετωπίζει με καρότο και μαστίγιο τους μαθητές!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/11/2015 - 14:30 | Author: Newsroom

Το Υπ. Παιδείας αντιμετωπίζει με καρότο και μαστίγιο τους μαθητές!

Να εμφανίσει ότι η κυβέρνηση είναι «στην ίδια πλευρά του αγώνα» με τους μαθητές και τους γονείς επιχείρησε ο υπουργός Παιδείας, Ν.

Φίλης, με δηλώσεις του για τις χτεσινές κινητοποιήσεις.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα στον Ριζοσπάστη, ο υπουργός ισχυρίστηκε ανερυθρίαστα ότι «η κατάσταση στα σχολεία έχει εξομαλυνθεί», λες και είναι μαγική εικόνα αυτή που αντικρίζουν οι μαθητές με τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών Νοέμβρη μήνα! Σύμφωνα με τον υπουργό, τα κενά «είναι κληρονομιά από το παρελθόν», μια κληρονομιά όμως που και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αποδεχτεί και διατηρεί άθικτη, αφού οι προσλήψεις που επικαλείται δε φτάνουν για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες.

Οπως άθικτη διατηρεί και την κληρονομιά των εισαγγελικών παρεμβάσεων και της ποινικής καταστολής των κινητοποιήσεων! Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με κατεπείγον έγγραφό της προς τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που διατηρεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καλεί τους διευθυντές των σχολείων, τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων να αναλάβουν οι ίδιοι την καταστολή των κινητοποιήσεων… «ώστε να μην απαιτηθεί η δρομολόγηση ποινικών διαδικασιών για την επίλυση του προβλήματος».

Η Εισαγγελία αναφέρει ότι οι διευθυντές και οι καθηγητές «οφείλουν να παρέμβουν συμβουλευτικά προς τους μαθητές ώστε αυτοί να αντιληφθούν ότι η συμπεριφορά τους αυτή (κατάληψη σχολικών συγκροτημάτων και διακοπή της λειτουργίας των σχολείων), συνιστά αξιόποινη πράξη (παράβαση άρθρου μόνο της από 4.12.1999 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως κυρώθηκε με τον Ν. 2811/2000), η οποία διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από 6 μήνες έως 5 έτη». Εκτός από τους μαθητές, απειλούνται με διώξεις και οι γονείς «σε περίπτωση που παραλείπουν να αποτρέψουν τα ανήλικα τέκνα τους – μαθητές, από τη διάπραξη του παραπάνω αδικήματος».

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι «η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να καλείται να καταδιώξει τα θύματα αυτής της πολιτικής, ενώ αφήνει στο απυρόβλητο τους θύτες και τους εμπνευστές της». Δηλώνει δε ότι συμπαραστέκεται στους γονείς και τους μαθητές που «διεκδικούν τα αυτονόητα συνταγματικά τους δικαιώματα, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Συντάγματος, δηλαδή δημόσια και δωρεάν Παιδεία».

Με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την εισαγγελική παρέμβαση και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας.

rizospastis.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral