Το”αριστερό” κόψιμο των εκδρομών στο εξωτερικό από τον κ.Γαβρόγλου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/01/2018 - 17:22 | Author: Newsroom

Με απόφασή του ο υπουργός παιδείας κατάργησε τις επισκέψεις των μαθητών στο εξωτερικό ,εκείνες που γίνονται για συμμετοχή σε πολιτιστικά ή περιβαλλοντικά προγράμματα. Το χειρότερο δεν είναι αυτό,αλλά ο τρόπος που αιτιολόγησε αυτή του την απόφαση.

του Δημήτρη Μπράτη

Επειδή είπε, λόγω της κρίσης, δεν μπορούν να συμμετέχουν κάποιοι μαθητές κόβονται για όλους.  Κι αυτό το “βάφτισε” “αριστερό”και κοινωνικά δίκαιο.Καλά με τις δηλώσεις Ζουράρι ή Μπαξεβανάκη δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κανείς.  Η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Διαβάστε: Υπ. Παιδείας: Δεν απαγορεύονται όλες οι εκδρομές μαθητών στο εξωτερικό – Ποιές προβλέπονται

Όμως , με τον “αριστερό” μας υπουργό και διδάσκοντα σε πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού ,καθώς και για πολλά χρόνια σύμβουλο του ευαγούς ιδρύματος Λάτση ,οφείλουμε να ασχοληθούμε και να του πούμε:
Αριστερό,σύντροφε υπουργέ, δεν είναι το κόψιμο των , αλλά η εξασφάλιση πόρων για να στηριχθούν οικονομικά οι μαθητές που δεν μπορούν να λάβουν μέρος, λόγω της κρίσης.
Μπορούσατε π.χ. να ζητήσετε από τον πρωθυπουργό μόλις 5.000.000 ε από το κοινωνικό μέρισμα ,που ήταν 700.000.000ε,και να το διαθέσετε γι αυτούς τους μαθητές. Με 1000 ευρώ κατά Μ.Ο. για τον κάθε μαθητή το ποσό θα έφτανε για 5000 μαθητές. Αυτό θα ήταν κοινωνικά δίκαιο και θα σας χειροκροτούσαμε όλοι. Το άλλο,η απόφαση της απαγόρευσης,σκοταδιστικές αντιλήψεις θυμίζει και δεν σας τιμά καθόλου.

Loading...
  • europalso

    ideascentral