Το ΑΠΘ καταδικάζει την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/05/2018 - 19:35 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Την επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, καταδικάζουν οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας, σε σχετική ανακοίνωση, «τα αισθήματα και τον έντονο αποτροπιασμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ». Παράλληλα, οι Πρυτανικές Αρχές έστειλαν επιστολές προς τον Γιάννη Μπουτάρη και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, με τις οποίες καταδικάζουν τη βίαιη και άνανδρη επίθεση εναντίον τους.

Χθες, μάλιστα, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, αφιέρωσε τη συναυλία της Ορχήστρας και της χορωδίας του Πανεπιστημίου, τελευταία εκδήλωση του «ΑΠΘ την Κυριακή», στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και στο δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση.

«Δηλώνουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στον κ. Δήμαρχο και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, σε μία συντονισμένη προσπάθεια υπεράσπισης της ελευθερίας της γνώμης και ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία των δραστών, οι οποίοι με τη στάση τους αμαύρωσαν την ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων και τη μετέτρεψαν σε ημέρα διχασμού», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Φαινόμενα βίας, ανομίας και εγκληματικών ενεργειών, από όπου κι αν προέρχονται, είναι απόλυτα καταδικαστέα και δεν έχουν θέση σε μια ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία. Και μόνο όταν η καταδίκη είναι γενική, χωρίς αστερίσκους, υπάρχει ελπίδα να τα εξαλείψουμε», συμπληρώνεται, ενώ απαρακάτω επισημαίνεται:

«Όμως θα πρέπει να μας απασχολήσουν έντονα τόσο η αδιαφορία συμπολιτών μας, που αρκούνται στην καταγραφή και αναμετάδοση βίαιων ενεργειών, χωρίς να κάνουν την παραμικρή προσπάθεια να τις εμποδίσουν, όσο και οι αποστάσεις που τηρούν τα όργανα της Πολιτείας, σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις.»

Καταληκτικά, η ανακοίνωση του ΑΠΘ τονίζει:

«Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης υπερασπίζεται την ελευθερία της γνώμης, όπως κάνει πάντα και όπως αρμόζει σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη πολιτεία.»

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral