Τι θα περιλαμβάνει ο Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/11/2015 - 16:33 | Author: Newsroom

Την αρχιτεκτονική και το χρονοδιάγραμμα του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία ανακοινώνει εντός της ημέρας η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με τη φιλοδοξία να συζητηθούν εις βάθος τα θέματα και των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο διάλογος θα διεξαχθεί σε τρία επίπεδα:

  • Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου θα συμμετέχουν τα κόμματα
  • Στην Επιτροπή Διαλόγου με τη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων
  • Στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων που εντρυφούν στα ζητήματα εκπαίδευσης.

Ο διάλογος θα ολοκληρωθεί την άνοιξη και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν η επεξεργασία των πορισμάτων και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αναμόρφωση του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με το κεντρικό άρθρο της εφημερίδας«Αυγή», η θεματολογία του διαλόγου θα αφορά και τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης και ζητούμενο αυτής της διαδικασίας είναι η στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης σε συνθήκες κρίσης και η διαμόρφωση όρων και μέσω της Παιδείας για την έξοδο από το αδιέξοδο. Ο διάλογος θα ολοκληρωθεί την άνοιξη και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν η επεξεργασία των πορισμάτων και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αναμόρφωση του δημοσίου σχολείου και πανεπιστημίου.

Παράλληλα, θα προωθούνται στη Βουλή όλες οι αναγκαίες μεταβατικές πρωτοβουλίες για την καλύτερα και αποδοτικότερη λειτουργία των σχολείων και ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις λειτουργικού χαρακτήρα για την έρευνα, τα πανεπιστήμια, αλλά και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (δημόσια και ιδιωτική). Ήδη, επανέρχεται η αντισταθμιστική εκπαίδευση, δηλαδή η δωρεάν ενίσχυση μαθημάτων γυμνασίων και λυκείων, ενώ θεσπίζεται νέο σύστημα επιλογής διευθυντών εκπαίδευσης.

ΑΥΓΗ

Loading...
  • europalso

    ideascentral