Τί φέρνει το 2018 στην Παιδεία – Όλα τα νέα δεδομένα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/01/2018 - 09:47 | Author: Newsroom
Τελευταία τροποποίηση στις 10/01/2018 - 13:00

Οι μεγάλες αλλαγές στην το 2018 – Τί αλλάζει στα μηχανογραφικά

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και

Ολοκληρώνεται στις 4 Ιανουαρίου η διαβούλευση για το νομοσχέδιο που αφορά στην ίδρυση του και μέχρι το τέλος του μήνα, αναμένεται η ψήφισή του από τη Βουλή. Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται και το νομοσχέδιο για τον νέο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για τις νέες Πανελλήνιες

Η νέα έκθεση του για την Εκπαίδευση στην Ελλάδα αναμένεται να παρουσιαστεί τον Απρίλιο του 2018.

– Οι αλλαγές –

Η σημαντικότερη αλλαγή φέτος  στις αφορά την κατάργηση του 4ου επιστημονικού πεδίου που άνοιγε τις πόρτες των παιδαγωγικών σχολών. Πλέον οι σχολές των Παιδαγωγικών ανοίγουν για όλους τους υποψήφιους χωρίς την υποχρέωση εξέτασης των Μαθηματικών και της Ιστορίας Γενικής Παιδείας που πέρσι καταβαράθρωσαν τις επιδόσεις των υποψηφίων στις του εν λόγω πεδίου. Σύμφωνα με τις νέες αλλαγές, τα επιστημονικά πεδία ορίζονται ως εξής:

 1ο επιστημονικό πεδίο: Ανθρωπιστικές, νομικές και κοιννικές επιστήμες.

2ο επιστημονικό πεδίο: Θετικές και τεχνολογικές επιστήμες.

3ο επιστημονικό πεδίο: Επιστήμες Υγείας και Ζωής.

4ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες οικονομίας και πληροφορική.

 

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε τέσσερα μόνο μαθήματα στις ενδοσχολικές εξετάσεις (Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Μαθηματικά, Ιστορία και Βιολογία), που θα προηγηθούν των πανελλαδικών.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 με την έναρξη του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους 2018-19, αναμένεται να «κάνουν πρεμιέρα» τα νέα προγράμματα σπουδών στη Β’ Λυκείου, η πλήρης εφαρμογή του νόμου στα μεταπτυχιακά των ΑΕΙ (το 2017-18 είναι μεταβατική χρονιά), το Πανεπιστημιο Δυτικής Αττικής και οι αλλαγές στα προγράμματα σπουδών στο γυμνάσιο. Επίσης, από τον Σεπτέμβριο του 2018 θα αρχίσει η σταδιακή εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης.

Λύκειο: Επιστρέφουν οι δέσμες -Απορρίπτονται οι διπλές εξετάσεις

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral