Τί είπε ο Γαβρόγλου για το ολοήμερο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/12/2016 - 21:58 | Author: Newsroom

Κατά την απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα ολοήμερα σχολεία, την επέκταση τους και το ενδεχόμενο πολλοί εκπαιδευτικοί να μείνουν εκτός των προσλήψεων ο υπουργός Παιδείας δήλωσε μεταξύ άλλων οτι δεν πρόκειται να κινδυνεύσει η δουλειά κανενός

Ενα έτος επιπλέον στην προσχολική εκπαίδευση – Τί αλλάζει τους επόμενους μήνες

Πήραμε πρωτοβουλία να επεκτείνουμε το θεσμό των ολοήμερων σχολείων στα μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια σχολεία. Δεν θα το κάναμε αν δεν είχαμε τις δυνατότητες να το επεκτείνουμε. Προχωράμε λοιπόν ένα βήμα παραπάνω από τα περσινά.

Ενα έτος επιπλέον στην προσχολική εκπαίδευση – Τί αλλάζει τους επόμενους μήνες

Δεύτερον είναι ένας θεσμός εξαιρετικά σημαντικός που βεβαίως τη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία θέλει μεγάλη ενίσχυση και αυτήν προτιθέμεθα να κάνουμε. Είναι ένα κλασικό παράδειγμα της πολιτικής μας: Εδραιώνουμε αυτό που υπάρχει, το βελτιώνουμε και το επεκτείνουμε. Υπάρχουν προβλήματα στα ολοήμερα, αλλά δεν πρόκειται να κινδυνεύσει η δουλειά κανενός. Αντιθέτως η δική μας προτεραιότητα είναι και να προσληφθεί πρόσθετο προσωπικό για τα ολοήμερα και κυρίως να επεκταθεί. Αναπληρωτές για την ώρα αλλά μόνιμοι, αυτός είναι ο στόχος.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να πειστεί η κοινωνία ότι το ολοήμερο είναι ένας σημαντικός θεσμός για τη ζωή του παιδιού. Δεν πρέπει να είναι ούτε ένα μέρος που παρκάρουν οι γονείς τα παιδιά, ούτε ένα μέρος που δε συνεχίζεται η μαθησιακή διαδικασία με διαφορετικό τρόπο από αυτήν των πρωινών ωρών στο σχολείο.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral