Τι αλλάζει σε επαναληπτικές και προαγωγικές εξετάσεις Α και Β Λυκείου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/04/2018 - 23:32 | Author: Newsroom

Επαναληπτικές και Α’ και Β’ Λυκείου – Αλλαγές σημειώνονται στις επαναληπτικές και προαγωγικές εξετάσεις σε Α’ και Β’ Λυκείου. Στο σχέδιο Νόμου για τις Δομές Εκπαίδευσης έχουν συμπεριληφθεί τροπολογία για την προαγωγή-απόλυση των μαθητών Λυκείου

Οι επαναληπτικές εξετάσεις που δίνονται κάθε Σεπτέμβριο θα διεξάγονται πλέον κάθε Ιούνιο για στους μετεξεταστέους της Α’ και Β’ Λυκείου. Οι του Σεπτεμβρίου θα διεξάγονται μόνο σε κατ’ εξαίρεση περιπτώσεις.

– Οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου που δεν έχουν συγκεντρώσει μέσο όρο 9,5 στα μαθήματά τους, θα επανεξεταστούν τον Ιούνιο.

– Οι εξετάσεις του Σεπτεμβρίου θα αφορούν μαθητές που λόγω ανωτέρας βίας δεν κατάφεραν να συμμετέχουν στις εξετάσεις του Ιουνίου.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι οι να τοποθετούνται χρονικά αμέσως μετά το τέλος των πανελλαδικών εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους για τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας είναι η Πέμπτη 31 Μαΐου 2018.

Για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Λύκεια, Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια και Λύκεια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, τα τελευταία μαθήματα θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral