Θεσσαλονίκη: «Κανένα παιδί με voucher εκτός παιδικών σταθμών «

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/08/2016 - 18:30 | Author: Newsroom

Τη διαβεβαίωση ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης θα φροντίσει ώστε κανένα παιδί να μην βρεθεί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών έδωσε η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι γονείς κινήθηκαν άμεσα και ήδη σε τρεις μεγάλους σταθμούς οι θέσεις με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ έχουν καλυφθεί. «Ήδη στο δήμο Θεσσαλονίκης σε τρεις μεγάλους σταθμούς (Φωκά, Υψηλάντη και Μ. Αλεξάνδρου) έχουν συμπληρωθεί οι θέσεις του ΕΣΠΑ. Αλλά και στους άλλους σταδιακά καλύπτονται οι θέσεις», δήλωσε η κ. Γούλα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM».

Πρόσθεσε ακόμη όταν θα υπάρχει καλύτερη εικόνα θα εκδοθεί μία ανακοίνωση προκειμένου οι γονείς να γνωρίζουν πού υπάρχουν ακόμα κενές θέσεις για τους ωφελούμενους του ΕΣΠΑ και να μην ταλαιπωρούνται. Η κ. Γούλα ξεκαθάρισε ότι κανένας ωφελούμενος του ΕΣΠΑ δεν πρόκειται να κληθεί να πληρώσει. «Πάντα στην αρχή μίας διαδικασίας φαίνεται να υπάρχουν πιέσεις και προβλήματα ωστόσο σταδιακά βρίσκεται η ισορροπία. Ο γονέας φέτος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τρεις ή τέσσερις σταθμούς και όχι μόνο έναν. Αν σε αυτούς που έχει επιλέξει δεν βρεθεί κενή θέση δεν θα μείνει χωρίς θέση, δεν σημαίνει ότι θα πληρώσει ακόμα και αν πάει το παιδί του σε μη επιλεγμένο, από τον ίδιο, παιδικό σταθμό. Το ζήτημα είναι η αγωνία του γονιού να φροντίσει να γίνει αυτό εγκαίρως, να βρει θέση για το παιδί του σε παιδικό σταθμό που βολεύει την οικογένεια», ανέφερε.

Για τον αριθμό των 36.769 παιδιών που ανακοινώνεται ότι μένουν εκτός δομών η κ. Γούλα εξήγησε ότι δεν πρόκειται για παιδιά που έχουν το voucher και μένουν εκτός, αλλά για αιτήματα γονέων που έγιναν αρχικά για να υπαχθούν στο ΕΣΠΑ και δεν κατάφεραν να αποκτήσουν αυτή την χρηματοδότηση.

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral