Θέματα Παιδείας και Εργασίας στη συνεδρίαση του ΚΥΣΚΟΙΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/08/2017 - 17:09 | Author: Newsroom

Το ΚΥΣΚΟΙΠ θα εξετάσει τις ρυθμίσεις και τις παρεμβάσεις των δυο υπουργείων οι οποίες απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων (εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία, κ.ά.)

Τα νομοσχέδια των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας θα βρεθούν στο επίκεντρο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ), που συνεδριάζει αύριο Πέμπτη στις 10.00 το πρωί υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Η συνεδρίαση έρχεται σε συνέχεια των επαφών που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χθες με τους υπουργούς Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Στην ατζέντα βρίσκονται το προωθούμενο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας καθώς και οι δράσεις και ο προγραμματισμός του υπουργείου Παιδείας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και των μεταρρυθμίσεων στη Δευτεροβάθμια και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το ΚΥΣΚΟΙΠ θα εξετάσει τις ρυθμίσεις και τις παρεμβάσεις των δυο υπουργείων οι οποίες απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων (εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία, κ.ά.).

Τα παραπάνω εντάσσονται, συνολικότερα, στις βασικές προτεραιότητες που έχει θέσει το ΚΥΣΚΟΙΠ για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους και αφορούν στην κατοχύρωση και ενίσχυση κοινωνικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στη βελτίωση της σχέσης κράτους-πολίτη, στη νομοθέτηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και τομών καθώς και στη συμμετοχή της κοινωνίας στη χάραξη πολιτικών και στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων τους

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral