Θα αξιολογούνται οι διευθυντές ιδιωτικών σχολείων – Οι αλλαγές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/03/2018 - 12:17 | Author: Newsroom

– Στο πεδίο εφαρμογής του νόμου για τις υποστηρικτικές δομές της εκπαίδευσης που έρχεται σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή περιλαμβάνονται και τα , ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ.Γαβρόγλου στη σημερινή συνάντηση με το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, την οποία η Ομοσπονδία χαρακτήρισε «ιδιαίτερα σημαντική».

Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι ισχύουν και για τα ακριβώς όπως και για τα δημόσια ρυθμίσεις όπως:

Α. Η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας

Β. Η των στελεχών (-Υποδιευθυντών) του Ιδιωτικού Σχολείου

Γ. Η υποστήριξη των ιδιωτικών σχολικών μονάδων από τις νέες δομές υποστήριξης

Επιβεβαιώθηκε, επίσης, πως το ΠΔ 152/2013 (για την αξιολόγηση) καταργείται και για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Ο Κώστας Γαβρόγλου δεσμεύτηκε , όπως ανακοίνωσε η ΟΙΕΛΕ, πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την Ιδιωτική Εκπαίδευση ( σ.σ. η Κυβέρνηση είχε δεσμευθεί στους θεσμούς αν χρειαστεί να υπάρξουν βελτιωτικές τροποποιήσεις στο νόμο για την ιδιωτική εκπαίδευση).

Για το φλέγον ζήτημα των Κέντρων Μελέτης, ο υπουργός τόνισε ότι τα φροντιστήρια δημοτικού πρέπει να απαγορευτούν και πως οι εργασιακές σχέσεις σ’ αυτά είναι απαράδεκτες. Προανήγγειλε την άμεση έναρξη διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς . Στο επόμενο δεκαήμερο θα υπάρξει, για το θέμα, συνάντηση με την ΟΙΕΛΕ και θα ακολουθήσουν διαδοχικές συναντήσεις με ΔΟΕ και εργοδότες .

Για το θέμα των παράτυπων τίτλων σπουδών και των επαναληπτικών εξετάσεων για τους κατόχους των ο Κ. Γαβρόγλου είπε πως η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό της στάδιο και σύντομα θα δημοσιοποιηθούν οι λεπτομέρειες.

Για το θέμα της εφαρμογής της νομοθεσίας στα Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε, πως σύντομα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας παρακολούθησης δεδομένων με στόχο την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

Loading...
  • europalso

    ideascentral