Θ. Φoρτσάκης: Καταρρέουν τα Συμβούλια του Ιδρύματος

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/11/2015 - 17:39 | Author: Newsroom

Καταρρέουν τα Συμβούλια του Ιδρύματος

Η παραίτηση του Δημήτρη Μπερτσιμά, Καθηγητή διεθνούς κύρους στο ΜΙΤ των ΗΠΑ, από τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου του εμβληματικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης πολιτικής για τα πανεπιστήμια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τόσο η απελθούσα όσο και η νυν ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στοχοποίησε τα Συμβούλια του Ιδρύματος, απαξίωσε το έργο τους και προσπάθησε να τα απογυμνώσει από κάθε ουσιαστική αρμοδιότητα, αποκλειστικά και μόνο για να ικανοποιήσει το κομματικό ακροατήριό της. Η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που μετέβαλε τη διαδικασία εκλογής Πρύτανη και Κοσμήτορα κατά τρόπο αυθαίρετο, εξοβελίζοντας από τη διαδικασία αυτή τα Συμβούλια του Ιδρύματος, κατήργησε το διεθνή χαρακτήρα της εκλογής, αποθαρρύνοντας έτσι τους καλύτερους να συμμετάσχουν και περιορίζοντας δραστικά τον αξιοκρατικό χαρακτήρα της. Τα Συμβούλια του Ιδρύματος λειτουργούν στο πλαίσιο όλων των μεγάλων σύγχρονων πανεπιστημίων, αποτελώντας ένα πολύ επιτυχημένο θεσμό.

Επιστρέφουμε σήμερα, με πρωτοβουλία της συγκυβέρνησης, στον πανεπιστημιακό μεσαίωνα, στους συνδικαλιστές και στους φοιτητοπατέρες, στις κομματικές παρεμβάσεις και εξαρτήσεις.

Ο Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης

Βουλευτής Επικρατείας τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral