Τα επόμενα βήματα του Υπουργείου Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/09/2016 - 10:53 | Author: Newsroom

Τα επόμενα βήματα των αλλαγών στην εκπαίδευση

avgi.gr

Μεταπτυχιακά Μετά το στοίχημα της έναρξης της σχολικής χρονιάς, έρχεται η ψήφιση της ρύθμισης των μεταπτυχιακών. Το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται υπό επεξεργασία εδώ και πολλούς μήνες, με τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να έχουν ιδιαίτερη συμμετοχή στις διαβουλεύσεις. Η τελική του μορφή αναμένεται εντός των ημερών να ανέβει σε δημόσια διαβούλευση.

Σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ Τη σκυτάλη, όπως έχει προαναγγείλει ο Ν. Φίλης, θα πάρει η διαβούλευση για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια, που δεν αποκλείεται να είναι ιδιαίτερα κοντά με την πρόταση της Επιτροπής Διαλόγου του Αντ. Λιάκου για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια χωρίς εξετάσεις και δυνατότητα κινητικότητας εντός των πανεπιστημίων. Ο υπουργός τόνιζε προ ημερών ότι “Το νέο σύστημα προϋποθέτει μια αναμόρφωση του Λυκείου και κυρίως των δύο μεγαλυτέρων τάξεων του Λυκείου. Επιπλέον, η ευθύνη επιλογής για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα αποδίδεται στο σχολείο και όχι σε άλλα σχήματα εκτός του σχολείου”.

Σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών Τέλος, σειρά θα πάρει και η συζήτηση για την αλλαγή του συστήματος προσλήψεων αναπληρωτών. Από φέτος έχει ήδη δοθεί προτεραιότητα στο ΑΣΕΠ για την εξέταση των ενστάσεων επί των πινάκων και την τελική δημοσίευσή τους. “Μέχρι τα Χριστούγεννα θα ανακοινωθεί το νέο σύστημα διορισμών αναπληρωτών εκπαιδευτικών”, υπογραμμίστηκε ο ίδιος, ενώ μέσα στη χρονιά θα αρχίσει η διαπραγμάτευση για τις μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, που θα ξεκινήσουν από την επόμενη σχολική χρονιά.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral