Σχετικά με την αύξηση του εργασιακού ωραρίου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/01/2018 - 17:36 | Author: Newsroom

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΝΕΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

Μέσα στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης και των προαπαιτούμενων, η κυβέρνηση συμφώνησε να ψηφίσει σειρά αντιλαϊκών μέτρων, ανάμεσα τους και την αύξηση του εργασιακού  ωραρίου των εκπαιδευτικών.

Η εξέλιξη αυτή, ανάμεσα στα άλλα (συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, -αυτοαξιολόγηση) θα αποτελέσει ακόμα ένα κτύπημα στα εργασιακά μας δικαιώματα. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι το πραγματικό εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών είναι πολύ περισσότερο από το διδακτικό τους, μιας και οι εκπαιδευτικοί είναι επιφορτισμένοι με σειρά υποχρεώσεων πέραν των διδακτικών τους καθηκόντων.
Επίσης η αύξηση του εργασιακού ωραρίου, θα οδηγήσει ντε φάκτο και σε αύξηση του διδακτικού ωραρίου. Εκτός των άλλων, θα οδηγήσει κυρίως σε νέες απολύσεις συμβασιούχων εκπαιδευτικών και θα κλείσει ακόμα περισσότερο το δρόμο στους μόνιμους διορισμούς.

Όλα τα παραπάνω, δηλαδή η αύξηση του , η κινητικότητα, ο εκπαιδευτικός λάστιχο, η εντατικοποίηση είναι απαιτήσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ. Οι δανειστές εισηγούνται μείωση προσωπικού και στη κατεύθυνση αυτή κινείται η κυβέρνηση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Καμία αύξηση στο ωράριο των εκπαιδευτικών.
Ήδη τρέχουμε σε 3 και 4 σχολεία ενώ εκατοντάδες συνάδελφοι μας πλεονάζουν χωρίς οργανική θέση.
Μείωση και όχι αύξηση των μαθητών στην τάξη,  με παιδαγωγικά κριτήρια.
Επαναφορά του προηγούμενου ωραρίου.

Loading...
  • europalso

    ideascentral