Σχετικά με την “απαίτηση” της τρόικα για ένα μήνα άδεια των εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/11/2015 - 18:04 | Author: Newsroom

Σχετικά με την “απαίτηση” της τρόικα για ένα μήνα άδεια των εκπαιδευτικών

Οι έλληνες αξιωματούχοι οι οποίοι συμμετέχουν στο διάλογο, θα ξέχασαν μάλλον να τους πουν ότι και οι δικαστικοί, όπως και οι γραμματείς των ελληνικών δικαστηρίων έχουν και οι ίδιοι έναν ολόκληρο μήνα άδεια (τα δικαστήρια και το προσωπικό τους δεν εργάζονται ολόκληρο τον Αύγουστο) κάτι που προφανώς ξεχνάει όλος ο κόσμος!

Θα ήταν πολύ πιο εποικοδομητική μία πρόταση προς την κατεύθυνση της λειτουργίας των δικαστηρίων με το προσωπικό τους, και το μήνα Αύγουστο, δίνοντας εκ περιτροπής άδειες στο προσωπικό, όπως υφίσταται και στο υπόλοιπο Δημόσιο. Η λογική δε αυτής της σκέψης είναι ότι ανήκουν στο εν λόγω Υπουργείο, συνεπώς γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα το αντικείμενο και επιπλέον, οι μισθοί τους δεν είναι σε καμία περίπτωση χαμηλοί, όπως αυτοί των εκπαιδευτικών, οι οποίοι με μεταπτυχιακά και διδακτορικά, μόλις που προσεγγίζουν μισθό 1000 (χίλια) ευρώ το μήνα!

Μήπως όμως, λέω, μήπως, ξεκίνησε πάλι το παιχνίδι της τρομαλαγνείας, από τους γνωστούς-άγνωστους που σπέρνουν δαιμόνια φόβου στην εκπαιδευτική κοινότητα, για δήθεν μείωση των καλοκαιρινών διακοπών τους, με στόχο την αύξηση του διδακτικού ωραρίου το άμεσο προσεχές διάστημα; Και εξηγώ. Με το φόβο της μείωσης της διάρκειας των καλοκαιρινών διακοπών, σου λέει το «θύμα» ο εκπαιδευτικός, «προκειμένου να χάσω τις διακοπές μου, ας εργαστώ 2-3 ωρίτσες παραπάνω, δεν πειράζει!!!».

Συνάδελφοι, θυμηθείτε πως πέρασε η προηγούμενη αύξηση του διδακτικού μας ωραρίου! Μας φόβιζαν με τη διαθεσιμότητα και την ενδεχόμενη απόλυσή μας και όταν απλώς μας αύξησαν το ωράριό μας είπαμε«Δόξα Τω Θεώ!!! Πάλι καλά! Δεν έχασα τη δουλειά μου!»

Απλώς σας καταθέτω κάποιες σκέψεις μου για προβληματισμό!

Ευαγγελία Κουτσουδάκη Πρόεδρος ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral