Στρατιωτικές σχολές: Μισό εισιτήριο για τους σπουδαστές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/05/2017 - 15:47 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Ορθά, σύμφωνα με τον νόμο, ενήργησαν οι ελεγκτές στο περιστατικό με τον έλεγχο εισιτηρίων στον σταθμό του μετρό και σε τέσσερις φοιτητές της .

Όπως αναφέρει, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου ελέγχου κομίστρου στον σταθμό Πανόρμου και σε τέσσερις φοιτητές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις από αυτούς δεν είχαν νόμιμα επικυρωμένο εισιτήριο ή κάρτα απεριορίστων διαδρομών, όπως όφειλαν. Ο ΟΑΣΑ επισημαίνει πως κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο οποίος δεν ολοκληρώθηκε, η συμπεριφορά των ελεγκτών, δεν ήταν προσβλητική απέναντι στους ελεγχόμενους σπουδαστές, όπως επιβεβαιώνεται και από το σύστημα καταγραφής του σταθμού.

Επομένως οι ελεγκτές, οι οποίοι τονίζεται ότι είναι μόνιμοι μισθωτοί υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ, ενήργησαν ορθά σύμφωνα με τον νόμο και τις ισχύουσες διατάξεις που διέπουν τη διαδικασία ελέγχου κομίστρου, τονίζει. Παράλληλα, αναφερόμενος στις προϋποθέσεις για μετακίνηση με δωρεάν ή μειωμένο κόμιστρο από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ, επισημαίνει πως το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει ότι για να δικαιούνται διάφορες ομάδες πολιτών (φοιτητές, μαθητές, άνεργοι, ΑμΕΑ κ.λπ.) να κινηθούν με τις αστικές συγκοινωνίες είτε δωρεάν είτε με μειωμένο κόμιστρο, ο αρμόδιος Φορέας παροχής που ασκεί κοινωνική πολιτική, θα πρέπει να προβλέψει την εγγραφή πίστωσης στις κατηγορίες δαπανών του προϋπολογισμού του, να συνάψει σύμβαση με τον ΟΑΣΑ και να καταβάλει το αντίτιμο του κομίστρου, ή τη διαφορά από το ισχύον κόμιστρο. Ειδικότερα για τη μετακίνηση σπουδαστών παραγωγικών σχολών του ΥΠΕΘΑ, κάνει γνωστό πως μεταξύ του ΟΑΣΑ και του ΥΠΕΘΑ δρομολογήθηκε η υπογραφή σύμβασης η οποία προβλέπει ότι οι σπουδαστές των παραγωγικών σχολών αρμοδιότητας του συγκεκριμένου υπουργείου, δικαιούνται να μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καταβάλλοντας μειωμένες τιμές κομίστρου (μισό εισιτήριο), όπως και οι υπόλοιποι φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Loading...
  • europalso

    ideascentral