"Στόχος μας κανένα παιδί να μην πεινάει" [video]

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/10/2014 - 22:33 | Author: Newsroom

«Κανένα παιδί να μην πεινάει» είναι ο στόχος της νέας δημοτικής αρχής όπως ανέφερε…
σε δηλώσεις της στο cretapost η αντιδήμαρχος, Αθηνά Κοχιαδάκη – Σπανάκη.

Τον τελευταίο καιρό έφτασαν στα γραφεία του δήμου πληροφορίες για πέντε παιδιά σε δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια εκπαίδευση που λιποθύμησαν από την πείνα.

«Είχαμε στείλει έγγραφο προς την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και σε διευθυντές σχολείων για να μας ενημερώσουν για τα παιδιά που έχουν πρόβλημα σίτισης, εμβολιασμών κτλ. Μας ενημέρωσαν ότι δύο κορίτσια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση λιποθύμησαν από την πείνα και το ίδιο συνέβη με τρία παιδιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ελέγξαμε για το αν η λιποθυμία οφειλόταν σε κακή σίτιση και όντως αυτό προέκυψε», επεσήμανε η κ. Κοχιαδάκη – Σπανάκη.

Αμέσως ξεκίνησε μία προσπάθεια παροχής βοήθειας από τη δημοτική αρχή στα παιδιά που έχουν ανάγκη σίτισης αλλά και μία καταγραφή των παιδιών αυτών.

«Δυστυχώς υπάρχουν αρκετές οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν ν’ αντέξουν ούτε το βάρος του κολατσιού των παιδιών τους. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο. Θα κάνουμε μία καταγραφή για να δούμε πόσα παιδιά αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα και στη συνέχεια θα κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις ώστε κανένα παιδί να μην πεινάει», υπογράμμισε σχετικά η κ. Κοχιαδάκη Σπανάκη.

Διαβάστε επίσης:

Πέντε μαθητές λιποθύμησαν από την πείνα: Αρνούνται τη βοήθεια για να μην στιγματιστούν…

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    europalso

    ideascentral