Στα χαρτιά η αποδέσμευση Θεολόγων για τη συμμετοχή τους στα επιμορφωτικά σεμινάρια του ΙΕΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/05/2017 - 09:38 | Author: Newsroom

Σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη πραγματοποιείται η τρίτη φάση των διήμερων επιμορφωτικών προγραμμάτων των στα νέα Προγράμματα Σπουδών στα .

Η σχετική απόφαση του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Ιωάννη Παντή που αφορά στα σεμινάρια αυτά αναφέρει ότι «Εγκρίνουμε την αποδέσμευση δύο ημερών των εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ 01, προκειμένου να διευκολυνθούν να συμμετάσχουν ανά νομό ή περιοχή στα επιμορφωτικά διήμερα…». Στην πράξη ωστόσο η αποδέσμευση αυτή είναι αδύνατη για πολλούς Θεολόγους

κυρίως των Λυκείων και των ΕΠΑΛ οι οποίοι τις ημέρες διεξαγωγής των επιμορφωτικών συναντήσεων είναι εισηγητές ή επιτηρητές στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. Ο προγραμματισμός των εξετάσεων αυτών είχε γίνει πριν την ανακοίνωση των επιμορφώσεων και φυσικά οποιαδήποτε αλλαγή ήταν αδύνατη αφού το πρόγραμμα είχε δοθεί ήδη και στους μαθητές. Αλλά και πολλοί Θεολόγοι των Γυμνασίων δεν μπορούν να απουσιάσουν από τα σχολεία τους λόγω του διδακτικού τους ωραρίου και άλλων ανειλημμένων υποχρεώσεων (συνοδοί σχολικών εκδρομών, υπεύθυνοι προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων τα οποία τις ημέρες αυτές ολοκληρώνονται κ.α.)

Πολλοί θεολόγοι θέτουν το ερώτημα της υποχρεωτικής ή μη συμμετοχής στα εν λόγω σεμινάρια καθώς αδυνατούν να συμμετάσχουν σε αυτά για λόγους οικογενειακών και άλλων υποχρεώσεων. Σημειώνεται τέλος ότι ουδεμία κάλυψη αποζημιώσεων ή οδοιπορικών εξόδων προβλέπεται για τους επιμορφούμενους θεολόγους σε αντίθεση με τους επιμορφωτές αλλά και τους Σχολικούς Συμβούλους που επιμορφώθηκαν στην Αθήνα. Σύμφωνα μάλιστα με σχόλιο που δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιό μας η διοργάνωση των σεμιναρίων έγινε το απόγευμα ώστε να καταστεί δυνατή η είσπραξη των προβλεπόμενων κονδυλίων από το ΕΣΠΑ (για τους επιμορφωτές) για την οποία είναι απαραίτητη η διοργάνωση σεμιναρίων εκτός εργασιακού ωραρίου.

Loading...
  • europalso

    ideascentral