Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και οι σχολικές εκδρομές!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/01/2017 - 20:20 | Author: Newsroom

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη K. Κεραμέως και οι αναπληρωτές Τομεάρχες κυρία Μαρία Αντωνίου, βουλευτής Καστοριάς, κ. Ιωάννης Ανδριανός, βουλευτής Αργολίδας και κ. Χρήστος Κέλλας, βουλευτής Λάρισας, κατέθεσαν στη Βουλή, προς τον αρμόδιο Υπουργό, ερώτηση-ΑΚΕ για το γραφειοκρατικό κυκεώνα που δυσχεραίνει ακόμα και τη διοργάνωση και μετακινήσεων μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Για το θέμα αυτό, η κυρία Νίκη K. Κεραμέως, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας μπλέκονται ακόμα και οι , για την υλοποίηση των οποίων απαιτούνται ως και δεκατρείς (13!) πράξεις του Συλλόγου Διδασκόντων και/ή του Διευθυντή.

Η πολυπλοκότητα της διαδικασίας λειτουργεί αποτρεπτικά και ενάντια στην κοινή παραδοχή περί της κοινωνικοποιητικής, ψυχαγωγικής, παιδαγωγικής και εκπαιδευτικής αξίας των , ημερησίων και πολυήμερων εκπαιδευτικών εκδρομών και εκπαιδευτικών και διδακτικών επισκέψεων. Επιπλέον, υπονομεύονται η σύμπλευση με τη σύγχρονη διεθνή τάση ενίσχυσης της αυτονομίας των σχολικών μονάδων και η έμπρακτη επίδειξη εμπιστοσύνης στους συλλόγους διδασκόντων.

Με ερώτηση του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στον αρμόδιο Υπουργό, αναδεικνύουμε το ζητούμενο της απλοποίησης της διαδικασίας διοργάνωσης και υλοποίησης εκδρομών και μετακινήσεων μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αιτούμεθα, προς πληρέστερη ενημέρωση, στοιχεία επί των ποιοτικών και ποσοτικών χαρακτηριστικών των και μετακινήσεων μαθητών δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το έτος 2015-2016.»

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral