«Συζήτηση με τους διευθυντές των σχολείων για τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις στην εκπαίδευση»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/02/2018 - 20:43 | Author: Newsroom

Γ ΕΛΜΕ Αθηνας – Την Τετάρτη 14/2/2108 μετά από πρόσκληση του ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας έγινε συζήτηση με τους της περιοχής μας για τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις στην εκπαίδευση.

Οι περισσότεροι διευθυντές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και η συζήτηση, που έγινε σε θετικό και συναδελφικό κλίμα, αφορούσε κυρίως το 30ωρο, τη νέα ΥΑ για τις ηλεκτρονικές εγγραφές και απουσίες και τη χωροταξική κατανομή. Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι ως προς το 30ωρο εξακολουθεί να ισχύει ό,τι ίσχυε (οι συνάδελφοι αποχωρούν από το σχολείο όταν έχουν ολοκληρώσει το έργο που τους έχει ανατεθεί από το σύλλογο διδασκόντων), ενώ για τις απουσίες ότι η ΥΑ, επιβαρύνει από τη μια ακόμη περισσότερο την εργασία των συναδέλφων μετατρέποντας τους σε γραμματείς και από την άλλη δεν υπάρχουν οι υποδομές στα σχολεία ούτε ο εκσυγχρονισμός των πληροφοριακών συστημάτων ώστε να λειτουργήσει γρήγορα και αποτελεσματικά.

Για αυτό το λόγο ζητάμε την άμεση πρόσληψη και τοποθέτηση γραμματέων στα σχολεία, ώστε να επικεντρωθούν οι συνάδελφοι στο διδακτικό έργο τους. Πολλοί διευθυντές έθιξαν το θέμα των ηλεκτρονικών εγγραφών, της κατανομής των μαθητών στα σχολεία και της μείωσης του μαθητικού δυναμικού. Η πάγια θέση της ΕΛΜΕ μας για ισότιμη κατανομή και για μείωση των μαθητών ανά τμήμα, με έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων σε γυμνάσια – ΓΕΛ – ΕΠΑΛ, με πρόσβαση όλων των μαθητών μας σε κατευθύνσεις, ειδικότητες και μαθήματα επιλογής σε κάθε σχολική μονάδα, με παράλληλη επιστροφή ως προς το διδακτικό ωράριο στο πριν από το 2013 καθεστώς αποτελεί τη σταθερή απάντηση και διεκδίκησή μας, για να συνεχίζουν να υπάρχουν και να λειτουργούν τα σχολεία. Επιμέρους προβλήματα των σχολείων θα αντιμετωπιστούν, όπως πάντα, με τη στήριξη του συνδικάτου.

Η Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας συνεχίζει να διεκδικεί με βάση τις αποφάσεις του κλάδου αύξηση των δαπανών για την παιδεία, την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση, άμεσους και μαζικούς διορισμούς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΚΛΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

Για το ΔΣ της Γ ΕΛΜΕ

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral