ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/01/2017 - 21:54 | Author: Newsroom

Η Συσπείρωση Παρέμβαση εκπαιδευτικών Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας καταγγέλλει τη φασιστική επίθεση της ναζιστικής – εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε γονείς και εκπαιδευτικούς στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Με τη γνωστή ναζιστική τους πρακτική, την Τρίτη 17 Γενάρη 2017, ομάδες Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο ναζιστή βουλευτή Γιάννη Λαγό, συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το σχολείο, με σκοπό να τρομοκρατήσουν γονείς και δασκάλους. Όταν δεν τους επιτράπηκε η είσοδος στο χώρο του σχολείου, επιτέθηκαν και προπηλάκισαν εκπαιδευτικούς και γονείς, με απύθμενο μίσος για τα πιο βασανισμένα και ταλαιπωρημένα παιδιά του πολέμου και της προσφυγιάς.

Και βέβαια από την ημέρα των γεγονότων αυτών έγιναν και άλλα και σε άλλες περιοχές, αναδεικνύοντας το ζήτημα σε θέμα μεγάλο και πανελλαδικής εμβέλειας!

Το εκπαιδευτικό – λαϊκό κίνημα , το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών δεν πρόκειται να δείξει καμιά ανοχή στους ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, στις σχεδιασμένες επιθέσεις από παραστρατιωτικά σώματα ταγμάτων εφόδου. Ειδικά τώρα που επιχειρούν να «σηκώσουν κεφάλι», o αγώνας ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι καθοριστικής σημασίας για όλο το κίνημα, για όλο τον κόσμο που παλεύει για μια καλύτερη κοινωνία. Καμιά ανοχή σε φασιστικές, ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές. Τα παιδιά των προσφύγων είναι καλοδεχούμενα σε όλα τα Δημόσια Σχολεία!

Από την πρώτη στιγμή, καταδικάσαμε κάθε ενέργεια που στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα στην εκπαίδευση ΟΛΩΝ των παιδιών. Με τις δράσεις μας υποστηρίξαμε έμπρακτα το δικαίωμα των θυμάτων πολέμων, ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων κι αντιδημοκρατικών καθεστώτων να αναζητήσουν άσυλο σε άλλες χώρες και να συνεχίσουν εκεί τη ζωή τους με ασφάλεια. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την πλήρη ένταξη των προσφυγόπουλων στο Δημόσιο Σχολείο, με κρατική ευθύνη και μέριμνα και να αγωνιζόμαστε για το καθολικό δικαίωμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων στα πρωινά προγράμματα των Σχολικών Μονάδων.

Συνάδελφοι

Στα σχολεία μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο. Η Συσπείρωση Παρέμβαση εκπαιδευτικών Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας θα βρίσκεται δίπλα σε όλες τις πρωτοβουλίες ένταξης των παιδιών των προσφύγων σε όλα τα Δημόσια Σχολεία της χώρας.

Καλούμε την κυβέρνηση και το ΥΠΠΕΘ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να περιφρουρήσουν την ομαλή – δημοκρατική λειτουργία των Δημόσιων Σχολείων της χώρας, καθώς και την ασφάλεια όλων των μαθητών (ντόπιων – μεταναστών και προσφύγων) και εκπαιδευτικών απέναντι στις ενέργειες των φασιστών της Χ. Α. Καλούμε κάθε συνάδελφο να μην επιτρέψει με τη στάση και τους αγώνες του στα εγκληματικά-ναζιστικά θηρία να χύνουν το φασιστικό, ρατσιστικό, μισαλλόδοξο δηλητήριό τους , πρώτα και κύρια στους μαθητές των σχολείων και έπειτα σε ολόκληρη την κοινωνία μας. Τα πραγματικά προβλήματα, οι αιτίες , οι υπεύθυνοι και η αντιμετώπιση – αντίσταση απέναντί τους είναι άλλα από αυτά που με μεθοδικότητα παρουσιάζουν οι ναζιστικοί στυλοβάτες αυτής της εξοντωτικής πολιτικής.

alt

Loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral