ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ: «Πρωτοφανές στα χρονικά το 3% ικανοποίησης των αιτήσεων μεταθέσεων»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/05/2017 - 00:17 | Author: Newsroom

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Κάτσε εκεί που είσαι και να δεις τι σου ‘χω για μετά!  Σχετικά με τις των εκπαιδευτικών για το 2017

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Το χωρίς ίχνος ντροπής και με περίσσιο θράσος ανακοίνωσε στις 5 του Μάη τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών για τη νέα σχολική χρονιά. Είναι μάλιστα τόσες λίγες οι μεταθέσεις που χωρούν σε ένα… τσιγαρόχαρτο, 213 στο σύνολό τους, δηλαδή μόλις το 3%. Το νούμερο αυτό κάνει τις περυσινές μεταθέσεις να φαντάζουν πολυπληθείς!
Αλλά τι μπορεί να περιμένει κανείς όταν και η τωρινή ηγεσία εφαρμόζει την ίδια και απαράλλακτη πολιτική με τους προκατόχους της; Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ζει κάτω από το βάρος των δεκάδων χιλιάδων κενών και της μακρόχρονης αδιοριστίας εδώ και 7 χρόνια. Ταυτόχρονα όλα αυτά τα χρόνια όλες οι πολιτικές ηγεσίες όπως και η σημερινή γενίκευσαν την ελαστική εργασία (αναπληρωτές, ωρομίσθιοι κάθε είδους), επιβάλλουν κάθε λογής περικοπές και συγχωνεύσεις τμημάτων προκειμένου “να βγουν τα νούμερα”, αύξησαν το διδακτικό ωράριο όλων των εκπαιδευτικών την ώρα που κυβέρνηση μεθοδεύει και νέα.
Ποιος συνάδελφος μπορεί να ξεχάσει τις “λογιστικού τύπου” περικοπές που έγιναν φέτος σε γυμνάσια και λύκεια (καταργήσεις υπεύθυνων εργαστηρίων, μείωση ωρολόγιου προγράμματος σε γυμνάσια κλπ), τις ελάχιστες συνταξιοδοτήσεις ως αποτέλεσμα της αύξησης των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση και των άγριων περικοπών στις συντάξεις, το μη υπολογισμό των φετινών συνταξιούχων στα οργανικά κενά, για να υπηρετήσει το υπουργείο την πολιτική των μηδενικών διορισμών όπως προστάζουν τα αφεντικά του;
Για άλλη μια φορά θυσιάζονται στο «βωμό» της δημοσιονομικής προσαρμογής και των αιματηρών πρωτογενών πλεονασμάτων οι οικογενειακοί προγραμματισμοί χιλιάδων εκπαιδευτικών που οδηγούνται στην οικονομική εξουθένωση μακριά από τα σπίτια τους.

Υποθέτουμε τώρα ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα βγει με δήλωσή της να πανηγυρίσει την ανακοίνωση των μεταθέσεων, λέγοντας ότι για πρώτη φορά “ανακοινώθηκαν τόσο έγκαιρα”.
Ευχόμαστε στον υπουργό Παιδείας και στους καλοθελητές του εντός της ΟΛΜΕ, που εξακολουθούν να ψάχνουν να βρουν θετικά στοιχεία στην πολιτική της κυβέρνησης, του χρόνου να εκατοστήσει τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών!

Loading...
  • europalso

    ideascentral