Συνεργασία ΑΠΘ και Ελληνικού Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια για την ανάπτυξη δράσεων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/10/2018 - 12:04 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια υπογράφεται αύριο, με στόχο την προώθηση της συνεργασίας στον τομέα της προστασίας και αναβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος και συγκεκριμένα στα ποτάμια οικοσυστήματα.

"Η υπογραφή του Συμφώνου αποτελεί το έναυσμα για να ξεκινήσουν δράσεις και συνεργασίες με το Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με ποτάμια, το οποίο έχει αναπτύξει μεγάλη δραστηριότητα" διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγητής Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης.

Συγκεκριμένα, το Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με ποτάμια, με έδρα τον δήμο Τρικκαίων, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2006, με αφορμή τη συμμετοχή της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Ανάπτυξης (Δ.Ε.Κ.Α) Τρικάλων και κατ’ επέκταση του Δήμου Τρικκαίων, στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg IIIC-South "Ένωση περιοχών με ποτάμια".

Κύριος στόχος του Δικτύου είναι η ανάληψη και υλοποίηση πολιτικών που αφορούν την περιβαλλοντική, πολιτιστική, αισθητική και οικονομική ανάπτυξη των ποτάμιων οικοσυστημάτων. Σήμερα, το Δίκτυο αριθμεί 26 μέλη – δήμους της χώρας που διαρρέονται από ποτάμια. Μετά την τελετή υπογραφής του συμφώνου, ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια, θα δώσει διάλεξη με θέμα "Σύγχρονες και ευφυείς πόλεις: Η περίπτωση των Τρικάλων".

Loading...


  • europalso   ideascentral