Συνέντευξη του Τάκη Κατσαρού στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/09/2016 - 10:37 | Author: Newsroom

29-09-16 Συνέντευξη του Τάκη Κατσαρού στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Σεβασμός στην Εκκλησία αλλά για το μάθημα των θρησκευτικών όπως και για όλα τα μαθήματα αποφασίζει η Πολιτεία μέσα από το συντεταγμένο διάλογο που κάνει μέσα από το αρμόδιο όργανο το ΙΕΠ τόνισε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργείου Παιδείας, Παναγιώτης Κατσαρός στο ΣΚΑΙ.

«Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί κανονικά» υποστήριξε υπογραμμίζοντας ότι όλα τα προγράμματα αξιολογούνται αφού πρώτα εφαρμοστούν. Πρόσθεσε ωστόσο ότι το υπουργείο θα ακούσει τις παρατηρήσεις της Εκκλησίας χωρίς όμως αυτές να είναι δεσμευτικές.

Υπενθύμισε ότι το μάθημα των θρησκευτικών εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά σε ορισμένα σχολεία, τα 3 τελευταία χρόνια, δηλαδή και επί κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, αποτιμήθηκε θετικά έτσι αποφασίστηκε η εφαρμογή των νέων προγραμμάτων. Συνυπολόγισε ο κ. Κατσαρός στα πολύ θετικά στοιχεία της χθεσινής συζήτησης τη συμφωνία του κ. Μητσοτάκη στο θέμα των αλλαγών που απαιτούνται στον τρόπο διδασκαλίας των θρησκευτικών.

Ο κ. Κατσαρός εστίασε στην σημαντική πρόταση που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας και αφορά την αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ. Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η ευρύτερη συναίνεση σε αυτό το καίριο θέμα, οπότε θα τεθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ώστε οι αποφάσεις που θα ληφθούν να μην προέρχονται μόνο από το υπουργείο Παιδείας, αλλά να απηχούν τις απόψεις και των άλλων κομμάτων στο κεφαλαιώδες ζήτημα.

Τη μεγάλη επιτυχία του υπουργείου Παιδείας στο θέμα της έγκαιρης τοποθέτησης των αναπληρωτών στα σχολεία επικρότησε και η Ν.Δ. δια της αν. εκπροσώπου τύπου της κ. Ζαχαράκη που ως τον Απρίλιο εργαζόταν στο υπουργείο Παιδείας γνωρίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια που επιτελέστηκε στο θέμα αυτό.

Ο κ. Κατσαρός τόνισε ότι ως τις 15 Οκτωβρίου θα έχουν λήξει και όλες οι τοποθετήσεις και των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που εκκρεμούν. Ανέφερε μάλιστα παράδειγμα διευθυντή σχολείου, ο οποίος ενημέρωνε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις αρχές του Σεπτέμβρη και οι γονείς δεν το πίστευαν (!)

Τέλος ο κ. Κατσαρός απάντησε στην κριτική που ασκείται στου υπουργείο για υποβάθμιση της παιδείας με τη μείωση της ύλης υπενθυμίζοντας ότι και η Ν.Δ. είχε προτείνει μείωση ύλης κατά 30%, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό χωρίς παράλληλη μείωση των ωρών διδασκαλίας.

Σημείωσε επίσης ότι πρόκειται για αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των γονιών και των δασκάλων η μείωση της άχρηστης ύλης για την οποία σήμερα κατηγορείται το υπουργείο Παιδείας. Επιπλέον πρόσθεσε ότι η τελευταία ώρα που αφαιρέθηκε ήταν 25 λεπτά και τα παιδιά ήταν ήδη κουρασμένα για να αποδόσουν. Αναφερόμενος στα μεταπτυχιακά προγράμματα τόνισε ότι με απόφαση των 2/3 του κάθε τμήματος θα αποφασίζεται το μεταπτυχιακό.

Loading...
  • europalso

    ideascentral